Vin bani pentru Calea Eroilor. Promisiune electorală sau realitate?

Proiectul SF prezentat de autoritățile locale pentru reabilitarea Căii Eroilor ar putea fi pus în aplicare. Ministerul Dezvoltării a anunțat că s-a aprobat finanțarea pentru primul lot din acest proiect. În total, Primăria Târgu Jiu ar avea nevoie de 40 de milioane de euro pentru ca acest obiectiv să-și schimbe înfățișarea, însă senatorul Florin Cârciumaru s-a abținut să înainteze vreo cifră exactă care va ajunge, în acest an, de la Guvern.

Proiectul întocmit de arhitectul Dorin Ștefan pentru reabilitarea Căii Eroilor a fost depus la Ministerul Dezvoltării în urmă cu câteva luni, iar răspunsul a și venit. „S-a aprobat proiectul pentru Calea Eroilor. Proiectul s-a împărțit pe loturi, pentru că suma este foarte mare. În acest an, s-a aprobat finanțarea pentru lotul numărul 1 care înseamnă modernizare infrastructură Calea Eroilor. O să se publice cât de curând în Monitorul Oficial. Se fac pregătirile necesare pentru ca, mai departe, să se atace și lucrările”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru.

Cu toate acestea, Cârciumaru nu a vrut să avanseze nicio sumă care ar putea veni de la Guvern în acest an. Realizarea unui dig de sticlă lângă Masa Tăcerii, construirea unui lift de sticlă în Hotelul Gorj, lift care să permită vizitatorilor să vadă întregul Ansamblu Brâncuși de la înălțime, realizarea unui pasaj subteran pentru mașini în zona Hotel Gorj sau o pasarelă belvedere sunt doar câteva dintre elementele planului arhitectural realizat de Dorin Ștefan. Durata de realizare a proiectului ar fi de cinci ani.

Galerie foto


Vizualizări: 1,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: