Telefoane și calculatoare de ultimă generație la Primăria Peștișani

Ultimele modele de telefoane mobile, dar și laptopuri, tablete ori calculatoare au fost achiziționate de Primăria Peștișani într-o acțiune menită să ducă la modernizarea instituției. Aparatura de ultimă oră a ajuns deja în sediul instituției, dar primarul Cosmin Pigui se ferește deocamdată să folosească telefonul model IPhone 7 pe motiv că acesta nu are husă și folie. Acestea trebuie achiziționate de utilizator, adică de primar, la fel urmând să procedeze și ceilalți salariați care vor primi același model de telefon sau modelul Samsung S8. Edilul spune că achiziția lor s-a făcut prin licitație publică pentru a nu exista vreo problemă de legalitate.

„Alte instituții au de ceva vreme aceste modele de telefoane, dar nu le-au luat prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, spre deosebire de noi. Nimeni nu folosește deocamdată telefoanele pentru că mai trebuie să le luăm husă și folie, din banii noștri, pentru că le avem pe inventar și până la finalul mandatului trebuie să ne facem treaba cu ele. Nu știu pe cine încălzea dacă achiziționam un telefon produs cu 4-5 ani în urmă. Telefonul meu e unul compatibil cu tehnologia din acest moment și îl voi avea până la finalul mandatului de primar. E un telefon pe care pot avea arhiva electronică, pot ține corespondența și pot urmări camerele de luat vederi din comună. Achiziția e una mai mare, nu vizează doar telefoane. Am luat calculatoare puternice pentru Registrul Agricol și pentru Direcția de Impozite și Taxe. Consilierii au tablete sau laptopuri și primesc toate proiectele de hotărâre cu 5 zile înainte de ședință și nu mai vin la ședință spunând că nu au știut despre ce se discută sau cărând cu ei un braț de hârtii. Plus că fiecare hotărâre poate fi păstrată mult mai ușor de fiecare în parte. Nu poți să dai randament dacă lucrezi cu aparatură proastă, știm cu toții lucrul acesta”, spune primarul.

Interesant este că prin comună nu se prea găsește nimeni să îl critice pe primar pentru telefoanele de ultimă generație luate acum. Din contră, oamenii spun că asemenea telefoane sunt deja folosite de copii și, ca urmare, găsesc normal ca și primarul lor să aibă un astfel de aparat. „Suntem în secolul 21. Nu cred că mai vrea cineva să umblăm cu poștalionul ca pe vremuri. Nu se mai poate așa. Au copiii la școală telefoane din acestea și să nu aibă cei de la primărie? Atâta timp cât vedem că fac treabă, nu avem nimic împotrivă”, spune unul dintre localnici.

Vizualizări: 3,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: