Viniete și călătorii în Bulgaria: Informații esențiale despre achiziționare, tarife și reguli

Sunteți pe cale să călătoriți în Bulgaria cu mașina, rulota sau autorulota? Sau călătoriți prin Bulgaria, poate în drum spre Turcia? Atunci luați în considerare posibilitatea de a obține în prealabil o vinietă electronică, deoarece nu vi se va permite să conduceți pe autostrăzile bulgare fără una!

Vinieta pentru Bulgaria este o vinietă digitală care este legată de plăcuța de înmatriculare a vehiculului dumneavoastră. Este obligatorie pentru toate autovehiculele (cu excepția motocicletelor) care utilizează drumurile cu taxă din Bulgaria, mai exact toate autostrăzile sau drumurile expres.

Prin achiziționarea acestei viniete electronice, vă îndepliniți efectiv obligația de a plăti în avans o taxă de drum în Bulgaria. Așadar, nu uitați să aranjați acest lucru din timp, evitând astfel surprize neplăcute la destinație. Amenzile pentru conducerea fără vinietă sunt destul de piperate. De altfel, unele puncte de trecere a frontierei, poduri și feriboturi sunt supuse unei taxe de trecere separate, pe care trebuie să o plătiți la fața locului. Acestea nu sunt acoperite de vinieta pentru Bulgaria.

Mai jos veți găsi ce tipuri de viniete sunt disponibile și cum le puteți comanda. Procesul nostru convenabil de comandă vă permite să cumpărați rapid și în siguranță o vinietă pentru Bulgaria și vă arată instantaneu ce vinieta electronică este cea mai potrivită. În cele din urmă, puteți porni spre Bulgaria fără să vă faceți griji cu privire la taxele de drum.

De unde se poate achiziționa vinieta pentru Bulgaria?

Vinieta pentru Bulgaria este disponibilă doar în câteva locuri. Nu o veți găsi la ABTA și, de asemenea, este foarte dificil să o achiziționați de-a lungul drumului. Prin urmare, vă recomandăm să cumpărați în avans vinieta pentru Bulgaria online, printr-un intermediar de încredere. Aceasta este cea mai sigură și mai convenabilă opțiune.

La ABTA

ABTA poate ajuta călătorii în multe feluri, dar, din păcate, nu oferă vinietă bulgară. Va trebui să o cumpărați din altă parte. Asigurați-vă că aranjați acest lucru cu mult timp înainte, pentru a evita orice întârziere a călătoriei dumneavoastră!

Pe traseu

Vă aflați în prezent la frontiera bulgară și nu ați reușit să vă procurați o vinietă electronică înainte de a pleca de acasă? Atunci va trebui să faceți eforturi mari pentru a obține una. Fără vinietă, sunteți oficial în trecere ilegală și riscați o amendă costisitoare. În Bulgaria, puteți achiziționa vinieta doar prin intermediul terminalelor de calculator de la un număr limitat de puncte de vânzare. De obicei, pentru aceasta este nevoie de un card de debit valabil sau de monedă bulgară. Dacă doriți să călătoriți liniștit și fără probleme prin Bulgaria, este mai bine să vă aranjați vinieta în prealabil acasă.

Deoarece este atât de convenabil, mulți oameni își cumpără vigneta oficială BGTOLL. Puteți face acest lucru de acasă, de pe computerul dumneavoastră. Nu este nevoie decât de câteva clickuri. Trebuie să furnizați câteva detalii precum:

  • Datele vehiculului

  • Durata și începutul călătoriei

  • Numărul de înmatriculare al vehicululu

  • Modalitatea de plată

Odată efectuată plata, veți primi vigneta prin e-mail.

Vinieta pentru Bulgaria - costuri și taxe

În Bulgaria nu mai există viniete tipărite, ci doar viniete digitale. Vinieta este legată de numărul de înmatriculare al vehiculului dumneavoastră și este înregistrată instantaneu în sistemul autorității rutiere. Imprimarea vinietei nu este necesară, dar este recomandată. În acest fel, veți avea întotdeauna o dovadă tangibilă în cazul în care veți avea un litigiu pe parcurs.

Mai jos găsiți tarifele pentru vinieta electronică pentru Bulgaria, aplicabile mașinilor din categoria 3 (până la opt persoane și greutate maximă de 3500 kg).

  • Vigneta valabilă 7 zile – 15,95 euro.

  • Vigneta valabilă o lună – 22,95 euro.

  • Vigneta valabilă 90 de zile – 35 de euro.

  • Vigneta valabilă un an – 59 de euro.

Ce vehicule au nevoie de o vinietă electronică?

Obligativitatea vinietei bulgare se aplică tuturor autovehiculelor cu patru roți și o greutate maximă de 3 500 kg. Aceasta înseamnă că motocicletele nu au nevoie de o vinieta bulgară.

Conduceți un vehicul cu o remorcă, o rulotă sau o semiremorcă cu o greutate maximă combinată mai mare de 3500 kg? Atunci va trebui să achiziționați o vinieta separată pentru remorcă. În cazul în care greutatea totală este mai mică de 3500 kg, este suficientă vinieta electronică pentru vehiculul tractor. Autocamioanele cu o greutate mai mare de 3500 kg trebuie să plătească o taxă de trecere separată prin intermediul unei casete de taxare.

Atenție la mașinile închiriate!

Doriți să închiriați o mașină în Bulgaria? Atunci acordați o atenție sporită dacă mașina are vinietă! Dacă închiriați autovehiculul în Bulgaria, este posibil ca firma de închirieri auto să fi dispus o vinietă electronică. Posibil, dar nu neapărat! Așa că verificați-o întotdeauna dumneavoastră înainte de a pleca.

Dacă vehiculul este înmatriculat în altă parte (adică în altă țară), de obicei nu veți avea o vinietă, așa că va trebui să mergeți să o cumpărați dumneavoastră. Sfatul nostru: Doriți să evitați problemele pe parcursul călătoriei? Atunci consultați-vă întotdeauna în prealabil cu firma de închiriere a vehiculului. Acest lucru vă asigură o călătorie fără probleme.

Vizualizări: 1,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: