Violeta Alexandru le-a pus gând rău bugetarilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a pus gând rău unor angajați din sistemul bugetar. Prezentă la Târgu Jiu în cadrul unei vizite inopinate, Violeta Alexandru a vorbit despre o eventuală reformă în acest sector. Aceasta mai spune că România ar avea peste un milion de bugetari.

Ministrul a mai vorbit la Târgu Jiu și despre eficiența anumitor angajați din sectorul bugetar, afirmând că sunt mulți care nu prea își justifică banii pe care-i încasează lunar. Violeta Alexandru a afirmat faptul că în perioada următoare, cel mai probabil anul viitor, va avea loc un proces de modernizare și simplificare a acestui sistem.

”Să știți că prin bugetar înțelegem și funcționari publici, dar și cei care lucrează în regii și companii de stat. În funcție de contribuțiile care se plătesc, am observat o cifră de peste un milion de funcționari vis a vis de baza de date. Mai avem și alți salariați care lucrează în diferite structuri finanțate tot din bani publici care își țin evidențele pe cont propriu. Cred că sistemul public trebuie reformat. Anul acesta a fost dificil pentru a provoca o asemenea reformă, dar nu vă ascund că trebuie declanșat un proces de modernizare și simplificare a acestui sistem. Acest lucru nu ar trebui făcut fără o evaluare obiectivă, eventual realizat de către o entitate externă și care să nu fie influențată. Cu siguranță se vor genera efecte la nivelul organigramei funcționalităților fiecărei poziții publice. Este evident că ne îndreptăm spre acest lucru. Vor fi multe zone în administrație unde am serioase întrebări raportat la timpul de lucru pe care-l petrec și la rezultatul muncii lor. Cred că față de sistemul privat sunt zone unde salarizarea vs eficiența la locul de muncă lasă loc de discuții”, a spus Violeta Alexandru.

Mai mult, ministrul a explicat că unii dintre cei care nu sunt eficienți pe un anumit sector pot fi utili în alte activități, poate chiar în privat: ”Asta nu înseamnă că oamenii sunt inutili, ci pot fi buni în alte zone din administrație, ori pot fi utili în alte activități. Pun accent pe digitalizare în sistemul public”, a mai spus Ministrul Muncii.

Vizualizări: 5,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: