Primar: Banii pentru prime să meargă către modernizarea infrastructurii în CEO

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, cere ca primele șefilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO) să fie folosite pentru infrastructură şi siguranţa angajaţilor.

 

Edilul este de părere că angajaţii primesc salarii mici în comparaţie cu alţi energeticieni din ţară şi că societatea are nevoie de o restructurare: „CEO are probleme de multă vreme, numai că nu au fost luate în calcul. De ani de zile muncitorii au fost plătiţi prost, în timp ce directoratul şi-a asumat sume importante pe prime şi bani pentru performanţă, deşi CEO este susţinută din bani publici. PSD-ul are dreptate, dar sper ca atunci când vor prelua CEO să renunţe la performanţe şi alte prostii şi să treacă la salarizare. Iar banii care se folosesc acum pentru prime şi alte beneficii ale conducătorilor din această insituţie, să fie dirijaţi pentru modernizare şi pentru întreţinere. Trebuie făcută o restructurare de sus în jos. Am auzit şi eu din presă că anumiţi conducători au primit bani cu care se puteau pietrui toate străzile, se puteau asfalta acele circuite. Circuite care funcţionează de 20-30 de ani pe acelaşi amplasament. În lumea civilizată nu se cheltuiesc banii de prime pentru 7-10 persoane, banii sunt utilizaţi pentru a moderniza infrastructura. Oamenii trebuie să fie în siguranţă”, a declarat Florinel Ţuilă pentru Radio Infinit.

În ceea ce priveşte rolul sindicatelor, primarul adaugă: „Cred că şi sindicatul are un rol important. Sindicatul trebuie să apere oamenii, să se impună. Să vadă condiţiile, să meargă şi preşedinţii de sindicat în maşinile acelea, să vadă dacă le convine. Eu sper să nu fie şi ei parte din acele prime pe care le-au primit cei care le-au primit. Sindicatul trebuie să asigure, în afară de salarizare, şi condiţii decente la locurile de muncă. Trebuie să asiguri condiţii atât la sediul social, masa, transportul şi tot ceea ce înseamnă de la intrarea pe poartă până la ieşire. Asta înseamnă sindicatul, pentru că sindicaliştii sunt bine plătiţi. Consider că şi ei au o vină în tot ceea ce se întâmplă”.

Vizualizări: 2,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: