Fermierii se pregătesc de Paște. Mieii vor fi mari, dar și prețul

Paștele cade mai devreme anul acesta, pe 16 aprilie, dar mieii vor fi mari. Mulți miei vor depăși 15 kilograme, spun fermierii, dar nu pot să spună încă preșul.

Se pare că la stânele din Gorj, oile au fătat primii miei în ajun de Crăciun, iar în prezent au deja câteva kilograme.

„Ăștia se vor face până la Paște între 12 și 15 kilograme”, a declarat Nicolae Vaidianu, crescător de oi, potrivit Pro TV.

Anual piața arabă consumă între 3.000 și 4.000 de tone de carne de miel din România, astfel în funcție de prețul de acolo, ciobanii din țara noastră hotărăsc cât mai vând și pe piața internă.

„Sperăm să fie prețul măcar acceptabil, să ne scoatem și noi cheltuielile. Totul depinde de țările arabe, dacă la ei merge treaba, se dă drumul, că la noi mulți nu se mai ocupă să-i taie, îi dă la tir și dacă va fi prețul rău la arabi, va fi și la noi”, a transmis Nicolae Vaidianu, crescător de oi.

Mielul în viu costă între 20 de lei kg și 40 de lei, tranșat, direct de la productor și între 50 și 65 de lei, în măcelării și supermarketuri.

„Cerealele, anul ăsta, au fost cu 20-30% mai scumpe ca anul trecut, depinde de ce căutare are, câți români vor să mănânce tradițional”, a spus Aron Sandru, cioban.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: