Visul lui Costi, spulberat de boală. Ajutor pentru tânărul din Târgu Jiu!

Visa să devină un inginer de succes, însă viața i-a dat o lovitură căreia abia îi face față. Costi, un tânăr de doar 25 de ani din Târgu Jiu, a fost diagnosticat cu o boală cruntă: cancer. Familia și prietenii imploră ajutorul celor cu suflet mare. Medicii din România nu i-au mai dat nicio șansă, însă speranțele sunt puse acum într-o intervenție costisitoare în Viena.

Constantin Tivig a absolvit Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. În floarea vârstei, Costi duce o cruce mult prea grea. În urmă cu șase luni, a fost diagnosticat cu cancer. “El acum este în Viena. Tratamentul zilnic este de 1000 de euro, iar marți va fi supus unei intervenții chirurgicale. Are cancer malign la stomac, pancreas, ficat și la spate. Este diagnosticat de șase luni. A făcut chimioterapie la Cluj, iar acum medicii din țară nu i-au mai dat nicio șansă”, ne-a mărturisit Magda, sora lui Costi.

Mobilizare pe Facebook

Intervenția chirurgicală de care are nevoie costă 20 de mii de euro, bani pe care familia nu îi poate strânge atât de repede. Acesta este și motivul pentru care toți prietenii tânărului s-au mobilizat pentru a sensibiliza oamenii cu suflet mare să-l ajute. „Prietenul nostru Costy Tivig a fost diagnosticat cu cea mai necruțătoare boală, cancer. Pentru a putea fi continuare alături de noi și de a trece cu bine peste asta, are nevoie noi: prieteni, colegi, cunoștințe sau persoane care nu l-au cunoscut personal și vor să ajute o familie aflată într-o cumpănă foarte mare. Nici un gest de bunătate, indiferent cât e el de mic, nu e în zadar! #unitisalvamoviata”, este mesajul unor amici pe site-ul de socializare.

„Dumnezeu e mare și nu o să ne lase!”

Mesajele de încurajare vin cu sutele pe pagina lui Costi. Toți prietenii îi transmit că sunt alături de el. “Nu îți pot lua durerile, din păcate, dar sufăr împreună cu tine și sunt alături de tine. Mi-ai promis că o să lupți și am încredere că o să o faci până la capăt. Toți știm că ești luptător. Nu te lăsa. Dumnezeu e mare și nu o să ne lase”, i-a scris un amic. „Ești un om bun și puternic. Dumnezeu va avea grijă de tine și te vei face bine. Toți suntem alături de tine. Arată-ne de ce ești în stare și învinge boala asta nenorocită”, l-a încurajat un alt prieten.

„Frățiorul meu, știu că cel de sus este lângă noi și ne va ajuta să învingem boala asta rea. Totul va fi bine, trebuie să fim puternici, tari și să avem încredere în Dumnezeu. Te iubesc mai mult ca pe viața mea. Vă implorăm ajutați-ne, oameni cu suflet bun”, a scris sora sa pe Facebook.

Cine îl poate ajuta pe Costi, poate dona în contul RO08 RZBR 0000 0600 0263 3605, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Constantin Tivig.

Vizualizări: 41,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: