Vizita premierului amână angajările din Spitalul Judeţean

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a amânat concursul pentru posturile de infirmier, programat pentru astăzi, din cauza vizitei ministrului Sănătăţii Raed Arafat şi a premierului Victor Ponta. Managerul Vasile Stănculete spune că a luat această decizie pentru că trebuie să se ocupe de aspecte organizatorice şi ca atare nu putea supraveghea modul de desfăşurare al concursului. Acesta a mai precizat că nu va permite “aranjarea” posturilor scoase la concurs.

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a programat în această perioadă concursuri pentru ocuparea a cinci posturi vacante şi a altor trei temporare. Este vorba despre posturi de infirmier, asistent medical, brancardier şi îngrijitor. Pentru cele opt posturi disponibile s-au înscris 72 de persoane. Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, cele mai multe dosare s-au depus pentru cele cinci posturi de infirmier definitive. Chiar astăzi era programat concursul pentru posturile de infirmier, însă conducerea unităţii spitaliceşti a dispus amânarea acestuia până pe data de 26 noiembrie.

Managerul Vasile Stănculete spune că a dat această dispoziţie pentru a putea sta cu ochii pe comisia de examinare, astfel încât să nu existe suspiciuni în privinţa corectitudinii concursului. “Am dat dispoziţie de amânare a concursului pentru că eram prea ocupat cu aspecte organizatorice şi nu puteam fi cu ochii pe comisia de examinare. Voi supraveghea foarte atent modul de desfăşurare al concursurilor pentru că nu vreau să se dea naştere unor speculaţii şi să mă pomenesc în mijloc unui scandal”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Într-o sesizare sosită la redacţia ziarului nostru se specifică faptul că subiectele sunt deja cunoscute de către unii dintre candidaţi, toate posturile fiind “aranjate”. Managerul spitalului spune că nu va permite “aranjarea” posturilor, iar subiectele vor fi făcute chiar în ziua concursurilor. “Subiectele se vor face de către membrii comisiei chiar în ziua concursurilor. Vreau ca totul să fie foarte transparent şi toată lumea se va convinge de acest lucru”, a mai precizat Stănculete. 

POSTURI

Posturile temporar vacante scoase la concurs de către Spitalul Judeţean Târgu Jiu sunt: asistent medical bloc operator, brancardier UPU şi îngrijitor pentru secţia balneologie. Pentru acestea au fost depuse 21 de dosare. Cele mai multe solicitări au fost însă pentru cele cinci posturi definitive de infirmier de la secţiile: neonatologie, ortopedie, chirurgie şi pediatrie, pentru acestea fiind înscrişi 51 de participanţi.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: