Vizită regală la Casa Memorială "Constantin Brâncuși"

Casa Muzeu Constantin Brâncuși de la Hobița i-a avut sâmbătă ca oaspeți pe Nicolae al României și pe soția sa Alina-Maria de Roumanie. Cei doi au fost primiți cu emoții de către localnici și autorități, care le-au pregătit un cadru aparte în prispa casei marelui Brâncuși.

Prințul Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria de Roumanie, se află în vizită în Gorj, cu ocazia desfășurării Turneului Național de Educație Istorică, caravana filmelor documentare istorice „Războiul Regelui“, „Maria - Inima României“ și „Regele Mihai: Drumul către casă“, eveniment susținut de HISTORY Channel și desfășurat în Gorj cu implicarea Rotary Club Târgu Jiu.

Vizita în Gorj a cuprins și comuna lui Brâncuși unde principele Nicolae a discutat cu primarul Cosmin Pigui despre promovarea unor proiecte educaționale pe teme de istorie. 

Pentru întâmpinarea oaspeților la Hobița a fost prezentată și expoziția "Instalație artistică" gândită de artistul plastic Adriana Nărban, costumele aparținând colecționarului Cătălin Șchiopu, expoziție susținută de Fundația ”Valea Bistriței”.

Galerie foto





Vizualizări: 1,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: