Tată și fiu, drogați. Împart și dosarul penal

Doi bărbați, tată și fiu, 52 de ani, respectiv 27 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au fost prinși drogați. Din comunicat rezultă că ambii au picat DrugTest. Primul prins de polițiști este fiul, iar tatăl a ajuns și el pe mâna poliției încercând să ia vina asupra lui. 


 


 


 


 


 


 


Primul identificat de polițiștii de la Serviciului de Investigații Criminale este tânărul de 27 de ani.

El conducea un autoturism pe strada Aleea Jaleșului, din comuna Arcani. 

El avea suspendat dreptul de a  conduce vehicule pe drumurile publice, fiind depistat de polițiști, conducând sub influența substanțelor psihoactive.

A fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier din Gorj, iar în urma testării acestuia cu aparatul DrugTest, s-a stabilit că bărbatul a condus autoturismul sub influența substanțelor psihoactive.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat și conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Ulterior, tatăl acestuia, în vârstă de 52 de ani a în încercarea de a-și scăpa fiul de dosar, a declarat oamenilor legii că el a condus, deși fiul fusese prins de polițiști. 

Atuncipolițiștii s-au sesizat, din oficiu, și l-au testat și pe acesta. Aparatul DrugTest a indicat prezența în organism a unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de probe biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, față de bărbatul de 52 de ani, polițiștii au extins cercetările și pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Precizăm faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave este viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor și a biciliștilor, precum și consumul de alcool și substanțe psihoactive.

Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru polițiștii gorjeni, motiv pentru care astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Vizualizări: 2,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: