Viziteaza un cabinet stomatologic pentru a scapa simplu de aceste 4 probleme!

Din pacate, problemele dentare care apar inca de la varste fragede ne impiedica sa avem un zambet perfect, insa aparatul dentar poate remedia aceste situatii neplacute si iti poate oferi o dantura de invidiat intr-un timp relativ scurt. Conditia este sa apelezi la acest tratament in cadrul unui cabinet stomatologic de specialitate, asigurandu-te ca vei beneficia de cea mai buna solutie personalizata. Astfel, te vei bucura de o dantura perfecta atat din punct de vedere estetic, cat si functional, dat fiind ca un asemenea tratament va rezolva problemele ortodontice si iti va asigura o muscatura corecta pe termen lung. In cazul in care amani vizita la cabinetul stomatologic, iar malocluziile si malpozitiile nu sunt rezolvate la timp, ele vor afecta atat aspectul, cat si functionalitatea danturii.

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul iregularitatilor dentare, astfel incat vei avea acces la acest tip de servicii numai daca apelezi la un cabinet stomatologic din cadru unei clinici care ofera mai multe specializari. In cazul in care dintii tai prezinta probleme de aliniere si de muscatura, medicul ortodont iti poate recomanda sa porti un anumit tip de aparat dentar. Astfel, vei obtine o muscatura ferma, cu o uzura minima a dintilor si, la fel de important, zambetul perfect pe care l-ai visat demult. Iata in continuare numai cateva motive pentru care merita sa apelezi la servicii de ortodontie:

1. Vei scapa de dintii strambi, inghesuiti sau prea departati. Aparatul dentar te ajuta sa corectezi dintii strambi, inclinati sau suprapusi. Acelasi lucru este valabil si pentru dintii pozitionati prea in exterior.

Un astfel de dispozitiv este vital si daca te confrunti cu dinti inghesuiti. Poti determina singur acasa acest lucru printr-o metoda foarte simpla: daca ata dentara nu poate trece sau isi gaseste loc foarte greu printre ei, va trebui sa programezi o vizita la cabinetul stomatologic.

La polul opus, tratamentul ortodontic este recomandat si in cazul dintilor prea departati, care nu numai ca arata inestetic, dar creeaza si probleme de muscatura care pot influenta decisiv pozitia danturii. Astfel, acest tratament te poate ajuta sa scapi de strungareata incomoda si stanjenitoare.

In plus, in situatia in care spatiul dintre dintii tai superiori si cei inferiori este prea mare atunci cand inchizi muscatura sau daca unii dintre acestia ies cu mult in fata celorlalti, trebuie sa vizitezi un cabinet stomatologic de specialitate.

2. Vei scapa de dureri. Daca te confrunti cu dureri in zona maxilarului din cauza dintilor aliniati incorect, care pun presiune pe articulatia temporo-mandibulara, este cazul sa recurgi la acest tip de tratament.

3. Poti scapa de respiratia urat mirositoare. Atunci cand dantura ta este aliniata necorespunzator, resturile alimentare se acumuleaza frecvent intre dinti si pot conduce la o respiratie urat mirositoare. Pe deasupra, aceasta situatie poate determina aparitia tartrului, placii bacteriene, cariilor, parodontozei sau afectiunilor gingivale. Prin urmare, este extrem de important sa apelezi la un cabinet stomatologic care sa iti poata oferi un tratament eficient cu aparat dentar.

4. Vei remedia defectele de vorbire. Dat fiind faptul ca o malpozitie sau o malocluzie severa poate influenta inclusiv modul in care vorbesti sau pronunti anumite sunete, un astfel de tratament ortodontic te poate ajuta sa scapi de "sasaiala" specifica acelora care au dintii prea departati.

Daca vrei sa beneficiezi de un consult de specialitate si sa afli mai multe detalii despre acest tip de tratament, programeaza cu incredere o vizita la un cabinet stomatologic al clinicii Dental Excellence, unde vei avea la dispozitie o echipa interdisciplinara pregatita sa iti ofere cele mai eficiente tratamente dentare, indiferent de problema stomatologica cu care te confrunti.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: