VLADIMIR: Lucrările la alimentarea cu apă, reluate în august

Localnicii din Vladimir vor avea în cele din urmă apă curentă. La începutul lunii august vor fi reluate lucrările la sistemul de alimentare cu apă în toată comuna. Inițial, lucrările au fost demarate în anul 2009, dar s-a reziliat contractul cu firma respectivă pentru că a refuzat să continue lucrările, deși Primăria Vladimir dispune de bani în cont. Acum lucrarea va fi executată de firma Electro Vâlcea, care a câștigat licitația.

Autoritățile locale din Vladimir au organizat licitație pentru lucrările la sistemul de alimentare cu apă. La licitație s-au înscris patru firme și a câștigat Electro Vâlcea. Primăria va semna contractul cu firma câștigătoare în jurul datei de 25 iulie, iar valoarea cu care firma va face lucrarea este de 4.630.000 lei. Cel mai probabil lucrările vor începe la 1 august. „Sistemul de alimentare cu apă se face în toată comuna, mai exact în cele patru sate și este compus din 2 microsisteme și anume Vladimir Valea Deșului și Andreești-Frasinu. Banii sunt de la Guvern, prin HG 28/2013. Lucrările au început încă din 2009 și, după ce s-au făcut 6 kilometri de rețea de aducțiune, firma respectivă a reziliat contractul, pentru că nu a vrut să mai lucreze, deși aveam bani în cont”, a declarat Florin Vijulan, primar comuna Vladimir.

Se modernizează Școala din Andreești

Tot în luna august vor începe și lucrările pentru modernizarea Școlii Generale din Andreești. Aici este nevoie de lucrări de reabilitare pentru că pereții constituiau un pericol pentru copii. Se va înlocui instalația electrică, tâmplăria și se vor tencui pereții. Tot în această perioadă se va construi și un podeț în satul Vladimir, mai exact în cătunul Megraia, în apropierea Casei Memoriale „Tudor Vladimirescu”.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: