Vlaicu, nemulţumit de protocolul cu PDL Gorj

Preşedintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu este nemulţumit de funcţiile obţinute în urma semnării protocolului cu PD-L! UNPR Gorj s-a ales cu nouă funcţii în fruntea instituţiilor deconcentrate din Gorj, un număr mic pentru resursa umană din partid spune, Vlaicu. În urma negocierilor care au durat o săptămână, Marius Vlaicu nu a reuşit să obţină nici măcar o funcţie în minerit şi nici postul de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar.

Cele nouă posturi obţinute sunt: director executiv la Direcţia Sanitar Veterinară, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, director adjunct la Vama Târgu Jiu, director adjunct la Direcţia de Finanţe, inspector şef la Protecţia Consumatorilor, director executiv şi director economic la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj şi cele două posturi de director adjunct la Casa de Pensii.

Au obţinut şi nu prea

Problema este că pentru fiecare post va fi organizat concurs, iar din experienţele trecute este posibil ca oamenii susţinuţi de UNPR să nu obţină note care să le permită ocuparea funcţiilor. Un exemplu concret este Mădălin Giurcău, susţinut pentru funcţia de inspector şef la OPC Gorj, care a mai dat concurs pentru acest post şi a obţinut nota 2. Şi de această dată tot el rămâne în cărţi cu speranţa că va învăţa şi va lua notă de trecere, adică minim 7. Nume sigure care vor ocupa funcţiile cerute sunt cei doi directori de la Casa de Sănătate, directorul executiv Gheorghe Cocină, vicepreşedinte la UNPR şi directorul economic Cosma Dumitrescu, la Casa de Pensii cei doi directori adjuncţi susţinuţi sunt Ioana Talău şi Elena Ngoiţă, la Vama Târgu Jiu director adjunct este propus Dorin Pârcălăboiu, la AJOFM Laurenţiu Aninoiu, iar pentru postul de director adjunct la Direcţia de Finanţe nu au dat niciun nume deocamdată.

Urmează mişcări politice

După cum declară Marius Vlaicu, în perioada imediat următoare vor fi şi câteva mişcări politice. Pentru a obţine cele două posturi de conducere de la OPC şi DSV, actualii directori este posibil să îşi facă adeziuni la UNPR. Primele discuţii au şi avut loc cu Ion Iliuţă, directorul DSV. „Am avut într-adevăr discuţii cu Marius Vlaicu, dar nu neapărat pe plan politic. S-a interesat de bunul mers al instituţiei. Eu sunt un director tehnocrat, iar unde este nevoie de mine... cu cea mai mare plăcere. Ştiu de discuţiile care au loc acum de când instituţia pe care o conduc este la UNPR şi cu siguranţă vom rezolva şi această problemă”, a declarat Ion Iliuţă. Pentru funcţia de inspector şef la OPC, cu actuala conducere nu au avut loc discuţii, deoarece există un om susţinut de UNPR în persoana lui Mădălin Giurcău. „Îl susţinem pe Mădălin Giurcău deocamdată. Cu doamna Mihaela Răducan nu am avut nicio discuţie, iar faptul că OPC ne va reveni nouă sunt discuţii vechi. Nici dânsa nu a venit să discute cu noi şi nici invers”, a declarat Marius Vlaicu, preşedintele UNPR Gorj.

„Nu renunţăm la funcţii”

Deşi UNPR este un partid la început de drum, preşedintele Marius Vlaicu consideră că funcţiile obţinute în urma negocierilor sunt foarte puţine în comparaţie cu resursa umană pe care o au. ”Domnule Ruşeţ, nu vom renunţa la funcţiile pe care le-am cerut şi nu le-am obţinut. Ne-am dorit foarte mult funcţia de inspector şcolar adjunct la care vă spun că nu vom renunţa pentru că avem resursă umană. Înţeleg că funcţiile din minerit se discută la nivel de minister, dar vom insista pe cele pe care le putem obţine”, a declarat Marius Vlaicu în conferinţa de presă.

Surse din cadrul UNPR spun că omul susţinut pentru funcţia de inspector şcolar adjunct ar fi directorul Liceului Economic, Petre Ciungu.

Cele două formaţiuni politice au stabilit după semnarea protocolului că vor avea întâlniri comune bilunare.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: