Voia să fie ministrul Energiei în guvernul Grindeanu – Ponta

Fostul administrator special al Hidroelectrica, Remus Borza, ar fi ajuns ministrul Energiei dacă moțiunea depusă de PSD împotriva guvernului Grindeanu ar fi fost respinsă. Borza a fost parlamentarul ALDE care a votat la vedere împotriva moțiunii, fiind convins în acest sens de fostul lui coleg de școală Victor Ponta. Potrivit liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Borza și-a negociat postul de ministru al Energiei și va fi exclus din partid. "Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuții cu Grindeanu și i s-a propus funcția de ministru al Energiei și ca el s-a simțit obligat să-și respecte angajamentul. Si eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?", a susținut Tăriceanu.

Deputatul ALDE Remus Borza a anunțat că a votat împotriva moțiunii de cenzură și că în acest fel riscă excluderea din partid. "Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Și, evident, am votat împotriva moțiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil și rațional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care și-a făcut datoria față de țară, un guvern care a performat", a explicat Borza decizia sa, după ce și-a exprimat votul.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat "pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost "împotrivă". (A.A.)

Vizualizări: 4,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: