Târgu Jiu: Deszăpezire mai scumpă în această iarnă

Deszăpezirea va costa mai mult în acest an, la Târgu Jiu. Edilitara se va ocupa să curețe municipiul de zăpadă și a solicitat mai mulți bani pentru că a crescut salariul minim pe economie și, implicit, manopera este mai scumpă. Edilitara a închiriat mai multe utilaje și speră să facă față ninsorilor din acest sezon după ce, iarna trecută, orașul a fost îngropat în zăpadă în mai multe rânduri.

În ședința de Consiliu Local din aceată lună, Edilitara a venit cu noile tarife și le-a motivat prin creșterea salariilor. A anunțat, defalcat, cât cheltuiește cu materialele, carburanții, cu personalul care va interveni și cu utilajele închiriate. Prețurile sunt mai mari decât anul trecut.

Potrivit centralizatorului de tarife, un muncitor aflat la dispoziție pentru intervenții în sezonul rece este plătit cu circa 24 de lei pe oră. 261 de lei pe oră costă să fie adunată și zăpada cu wolla, iar 153 de lei pe oră, cu excavatorul. Pentru curățarea cu lopata, muncitorii sunt plătiți cu până la aproape 100 de lei pe oră, iar pentru un ATV, municipalitatea va plăti 45 de lei pentru fiecare oră în care va funcționa.

La acești bani, se adaugă costurile cu materialul antiderapant folosit în iarna care urmează, motorina pentru utilaje ori reparațiile care se impun. Edilitara are, în total, 12 utilaje proprii și a mai închiriat încă 11. 

Vizualizări: 1,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: