Primarul din Scoarţa a ajutat încă două familii nevoiaşe

Fapte bune la Scoarţa. O familie are curent pentru prima dată după ce angajaţii primăriei au pus mână de la mână să o ajute. Acum, primarul comunei a ajutat încă două familii greu încercate de soartă.

Peste cinci copii şi părinţii lor s-a prăbuşit acoperişul casei, iar o altă familie a rămas fără lemne de foc. Primarul comunei Scoarţa, Ion Stamatoiu, ne-a mărturisit că familia este extrem de modestă.

Iarna prelungită le-a îngreunat şi mai mult situaţia. Edilul le-a dus lemne de la el de acasă. „Am luat lemne de la mine de acasă. Avem o familie din Bobu care a rămas fără lemne. Au o situaţie mai precară. Tatăl unei fetiţe cu handicap, şi el e bolnav. Mama mai cară câte o crenguţă din pădure. Am hotărât rapid să intervenim. Era normal. Am chemat şoferul de la primărie care are o camionetă proprie. Am încărcat maşina trei sferturi cu lemne de la mine, sparte, aranjate de mine. Trebuia să-i sprijin pe oamenii. Le-am dus lemnele la poartă. Ei nu aveau nici posibilităţi materiale să cumpere lemne în această perioadă. Fata este de la naştere cu handicap. O să-i vizitez zilele următoare. O să le duc şi ceva alimente, că asta e situaţia. Trebuie sprijiniţi”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.

Un alt caz a fost în Budieni. Acolo, acoperişul unei case s-a prăbuşit din cauza greutăţii zăpezii. Primarul şi câţiva angajaţi au ajutat familia să mai refacă din locuinţă ca să poată trece cu bine sezonul rece. „O casă a unei familii din Budieni s-a dărâmat din cauza greutăţii zăpezii. O familie cu cinci copii, tatăl fără un picior. S-a prăbuşit acoperişul peste ei. Şansa lor a fost că acoperişul a căzut spre spate. Le-a dărâmat două cămăruţe. Din ce am avut noi la primărie, ţiglă, material lemnos, le-am dus acolo. Vom încerca să definitivăm acoperişul. Acum sunt în siguranţă oamenii”, a mai anunţat edilul din Scoarţa.

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: