Vor locuri de muncă bine plătite și muncă puțină

Sute de gorjeni au luat joi cu asalt Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu unde a avut loc bursa generală a locurilor de muncă. Fie că sunt șomeri, fie că nu au lucrat niciodată în viața lor, toți vor locuri de muncă bine plătite și un program cât mai lejer. Angajatorii au oferit în special locuri de muncă în construcții, asigurări sau pază. Prea puține au fost locurile de muncă pentru absolvenții de studii superioare.

La bursa generală a locurilor de muncă s-a prezentat și firma care construiește stadionul municipal, care a pus la dispoziția șomerilor peste zece locuri de muncă în construcții. Este vorba de Con-A Sibiu ai cărei reprezentanți spun că au nevoie de forță de muncă pentru a termina lucrarea de la stadion. ”Aici la Târgu Jiu avem în lucru stadionul municipal și angajăm muncitori calificați, dulgheri, lăcătuși, sudori, nu numai pentru Târgu Jiu, ci pentru toată țara oferim locuri de muncă. Avem zece locuri de fierari, de lăcătuși cinci, de dulgher patru și dacă mai există și alte opțiuni noi avem și finisor, instalatori”, a spus Veronica Trană, reprezentat Con-A Sibiu.
Cei aflați în căutarea unui loc de muncă nu s-au arătat prea încântați de ofertă chiar dacă mulți dintre ei nu au muncit niciodată în viața lor sau sunt șomeri de ani buni. ”Căutăm un loc de muncă la patron, să muncim și noi să luăm un ban. Aș vrea să lucrez în multe domenii, bani să fie, să dea bani mulți. Din 2009 nu am mai avut un loc de muncă, am terminat și șomajul. Nu am reușit să-mi găsesc ceva de muncă pentru că nu sunt locuri de muncă. Locuiesc la 25 de kilometri de Târgu Jiu, sunt întreținător de familie și ne descurcăm cum putem, cu munca la țară”, a spus unul din participanți. Are 41 de ani, nu a muncit niciodată în viața ei, deși spune că are multiple calificări, inclusiv de asistent medical generalist. Toate le-a obținut pe banii părinților. „Vreau să văd ce mi se oferă. Aș vrea să lucrez la noi în țară. Sunt calificată ca asistent medical generalist, asistent social, maseur. Nu am muncit niciodată, nu am găsit. Am avut bani de la părinți, eu sunt din Crasna”, a spus una din participante.
La Bursa Locurilor de Muncă au participat peste 40 de angajatori și în jur de 300 de șomeri.

Galerie foto


Vizualizări: 399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: