Mamă cu cinci copii la Centrul Maternal

Centrul Maternal din Târgu Jiu găzduieşte în prezent o mamă cu cinci copii, toți minori. Femeia a ajuns în grija statului după ce Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a semnalat condiţia socială a acesteia când a mers să dea naștere celui de-al cincilea copil. Situaţia femeii este cu atât mai dificilă cu cât ea însăși are grave probleme de sănătate şi a fost recent operată la ambele picioare.

Femeia a ajuns în Centrul Maternal din Târgu Jiu în urmă cu patru luni alături de toţi cei cinci copii minori. Tatăl micuților nu este interesat de soarta celor mici și nici de starea femeii care a fost recent operată la ambele picioare. ”Avem o mămică într-o situație mai dificilă, o mămică internată la noi în centru în urmă cu patru luni. A fost identificată în secția de Neonatologie unde dăduse naștere celui de-al cincilea copil. În urma monitorizării efectuate de noi s-a impus internarea în centru, atât din cauza situației materiale și familiale, cât și datorită faptului că ea prezenta niște probleme de sănătate pentru care trebuia intervenit. Toți cei cinci copii sunt alături de ea, doi dintre ei sunt la școală, unul este la grădiniță, iar doi sunt mai mici”, a spus Ramona Săulescu, coordonatorul centrului maternal.

Relaţie nelegalizată
Problemele medicale cu care se confruntă mămica nu sunt tocmai ușoare, aceasta fiind operată la Târgu Jiu de varice. ”Problemele ei de sănătate sunt multe dar cele mai grave sunt niște varice hidrostatice la ambele membre pentru care s-a intervenit pe rând, la unul din membre undeva în luna decembrie, iar la celălalt în urmă cu o săptămână. Situația ei familială este destul de grea, nu este căsătorită, copiii sunt rezultatul unei relații nelegalizate, recunoscuți de către tată, dar acesta nu se implică mai deloc în creșterea copiilor. Nu au niciun fel de venit, se descurcă doar din drepturile copiilor. Nu cunoaștem date despre familia mamei, nu au venit rude sau alte cunoştinţe”, au spus reprezentanții centrului.

Soluţii
Cel mai probabil doi dintre copiii femeii vor ajunge în grija statului imediat ce se va termina acest an școlar, pentru că femeia nu poate avea grijă de cinci copii. ”Am hotărât să rămână găzduită la noi la centru până în luna iunie când se termină anul școlar, deoarece nu dorim să bulversăm copiii la școală. Începând cu vacanța de vară intenționăm să găsim o soluție care să fie în interesul superior al copiilor. Probabil ne vom gândi la o altă măsură de protecție pentru copiii mai mari deoarece mama nu poate să se ocupe de toți cei cinci copii din cauza lacunelor educaționale”, a spus Ramona Săulescu, coordonator centru.

Galerie foto


Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: