O casă din Turcineşti, motiv de scandal între consilieri

Un nou scandal s-a iscat de câteva zile între consilierii locali și autoritățile din Turcinești. De această dată, mărul discordiei este o casă din localitate care aparține primăriei și pe care primarul Vasile Gogălniceanu ar fi dorit să o închirieze firmei care execută lucrările la canalizare la un preț de 500 de lei lunar. Consilierii au aprobat proiectul de hotărâre însă la o valoare de 1.000 de lei lunar.

Primăria Turcinești a desemnat firma care să execute canalizarea în localitate încă de la începutul lunii februarie, însă nici până la această dată lucrările nu au demarat. Potrivit primarului Vasile Gogălniceanu, tot consilierii locali sunt de vină pentru întârzierea lucrărilor. ”Am întârziat două săptămâni la canalizare din cauza domnilor consilieri că n-au vrut să-mi aprobe să le dau acolo o casă care e goală. Este o casă a primăriei și firma se angajase că o renovează, că bagă în ea până la 20.000 de lei și ne dădea și 500 de lei pe lună, și n-au fost de acord. Ei au vrut 1.000 de lei pe lună. Nici secretara n-a contrasemnat hotărârea. Casa ne-a donat-o cineva din comună și voiam să le-o dăm la oameni să stea în ea, să-i facă îmbunătățiri, să bage apă, gaze și n-am reușit. Ei au vrut să încurce, să nu înceapă canalizarea, dar acum firma și-a găsit la un privat și mergem înainte. În casă urmau să stea 20 de oameni, așa rămâne goală”, a spus Vasile Gogălniceanu.

Modrea: ”Este un diversionist”
Consilierii locali susțin însă contrariul. Spun că firma a început cu stângul lucrările la canalizare, exact cum s-a întâmplat și la rețeaua de apă. Dumitru Modrea, consilier local PNL, spune că primăria ar fi vrut să le dea casa degeaba, ori este vorba de o casă de patrimoniu. ”El este un diversionist. Noi am fost de acord cu închirierea, dar secretara a spus că este ilegal, căci astea se închiriază doar prin licitație și nu a vrut să contrasemneze proiectul. Noi totuși am aprobat să o închirieze dar nu pe 500 de lei ci, pe 1.000 de lei. Adică am considerat că dacă ia 7 milioane pentru lucrarea aceasta merită să plătească și firma pentru câteva luni 1.000 de lei. Toți consilierii am fost pentru 1.000 de lei. Firma nu a găsit la 500 de lei în comună, a găsit la 700 de lei. Din câte văd, se începe ca la apă, aceeaşi poveste”, a spus Dumitru Modrea, consilier local PNL.

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: