Bisericile din Câlnic, pregătite pentru sărbătorile Pascale

Lăcaşurile de cult din comuna Câlnic au fost supuse unui amplu program de modernizare. În urmă cu două zile au fost recepţionate lucrările de reabilitare a bisericii din centrul comunei. Acoperişul acestui lăcaş de cult a fost înlocuit în totalitate, întrucât se afla într-un stadiu avansat de degradare. Sumele alocate reabilitării lăcaşurilor sfinte provin din fonduri de la Ministerul Cultelor, dar şi de la bugetul local.

Enoriaşii din comuna Câlnic vor putea să asiste la slujbele sărbătorilor Pascale în condiţii de siguranţă. Asta ca urmare a faptului că lăcaşurile de cult au fost supuse unui program amplu de reabilitare. Un exemplu este biserica din centrul comunei Câlnic, acolo unde a fost necesară înlocuirea acoperişului. Lucrările au fost deja recepţionate la începutul acestei săptămâni. „Am fost interesat încă de la primul mandat să reabilitez lăcaşurile de cult, împreună cu echipa primăriei şi Consiliul Local am reuşit să facem câte ceva la toate bisericile. Marţi am recepţionat lucrările de reabilitare a bisericii din centrul comunei Câlnic şi sunt mulţumit de felul în care arată acum acest lăcaş de cult. Acoperişul a fost înlocuit în totalitate întrucât se afla într-un stadiu avansat de degradare”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.
Lucrări de recondiţionare şi reabilitare de la pictură şi până la acoperiş se desfăşoară şi la bisericile din satele Hodoreasca şi mai ales Pinoasa, acolo unde lăcaşul a fost distrus de exploatarea minieră din zonă. „Au fost efectuate lucrări de renovare şi modernizare la bisericile din Pieptani, Hodoreasca, Pinoasa şi Vâlceaua. În anul 2008, biserica din Pinoasa era gata să fugă la vale din cauza lucrărilor miniere din zonă. Am consolidat-o de la temelie până la acoperiş. La Biserica Hodoreasca a fost restaurată inclusiv pictura interioară şi exterioară. După lucrări, această biserică a fost resfinţită în prezenţa Mitropolitului Olteniei”, a mai precizat primarul Dumitru Vulpe. 
Ca şi biserica din Hodoreasca, biserica din Câlnic dispune de încălzire centrală pe bază de lemne şi cărbuni. Investiţiile efectuate la bisericile din comună au fost posibile cu ajutorul fondurilor accesate de la Ministerul Cultelor, diferenţa fiind asigurată din bani de la bugetul local.

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: