Vor să facă un centru de colectare prin aport voluntar

Autoritățile locale din comuna gorjeană Crasna lucrează la un proiect pentru realizarea unui centru de colectare cu aport voluntar. Investiția ar putea fi realizată cu bani europeni și se ridică la aproximativ 780.000 de euro.

Proiectul acesta ar putea obține finanțare prin PNRR și în acest moment autoritățile locale din Crasna lucrează la întocmirea documentației. Dacă va fi aprobat, primăria este obligată să asigure finanțarea mentenanței pe o perioadă de cel puțin cinci ani de la finalizarea centrului.

Centrul de colectare prin aport voluntar se va întinde pe o suprafață de 9.000 de mp unde pot fi aduse de către cetățeni dar și de agenții economici din zonă, deșeuri periculoase, textile, electrocasnice mici, obiecte de uz casnic, carton, lemn, hârtie, obiecte de mobilier, sticle, deșeuri metalice, anvelope, precum și deșeuri din construcții sau chiar resturi vegetale.

La nivelul comunei Crasna funcționează în acest moment un sistem de colectare selectivă a deșeurilor din fiecare gospodărie.

Centrul de colectare  prin aport voluntar va f dotat cu un cântar, separator de hidrocarburi, container frigorific pentru cadavrele de animale mici, iar zona din jurul său va fi amenajată cu o platformă betonată, parcare și spații verzi.

Vizualizări: 900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: