Câți medici au plecat de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu în șase luni

Medicii cardiologi de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu care și-au dat demisia sau au decis să se pensioneze nu sunt singurii specialiști care părăsesc unitatea medicală de la începutul acestui an. La o analiză făcută de reprezentanții celui mai important spital din Gorj, în primele șase luni, 11 medici au părăsit această unitate medicală, iar alții urmează să facă acest lucru.

Demisia medicilor cardiologi sau plecarea la pensie a altor colegi din aceeași secție nu este un caz izolat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Singura diferență este că restul specialiștilor care au decis să nu-și mai desfășoare activitatea aici sunt din secții diferite. 

”De la începutul acestui an și până în prezent, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au existat mai multe contracte de muncă încetate, prin acordul părților, transfer sau pensionare. Astfel, în luna ianuarie, un medic specialist medicină internă a încetat activitatea prin acordul părților, doi medici prin transfer ,(un medic specialist chirurgie și medic primar pediatrie), patru medici s-au pensionat (un medic primar oncologie, un medic primar planificare familială, un medic primar chirurgie, un medic primar gastroenterologie). 

În luna martie, s-a pensionat doi medici (un medic specialist balneofizioterapie și un medic primar cardiolog). În aprilie, un medic specialist cardiologie a încetat contractul prin pensionare, iar la începutul acestei luni s-a pensionat și un medic primar oftalmologie", anunță reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu

În contextul în care 11 medici au părăsit deja spitalul,iar alți patru specialiști sunt încă în preaviz, numărul medicilor care vin să lucreze la această unitate medicală este redus.

„De asemenea, anul acesta la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au angajat un medic specialist medicină de urgență, un medic specialist psihiatrie și un medic specialist chirurgie generală. Pe 22 mai, ca urmare a promovării concursului de angajare, un medic primar pediatrie a fost încadrat cu contract de muncă în unitatea medicală", mai comunică reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Alarmant este faptul că această criză a medicilor specialiști nu este doar la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Majoritatea unităților medicale din Gorj sau chiar din țară rămân fără specialiști după ce aceștia decis să plece să muncească în clinici din străinătate sau în sectorul privat, nemulțumiți fiind pe de o parte de condițiile din spitalele de stat dar și de veniturile pe care le obțin în raport cu munca prestată. 

Vizualizări: 1,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: