Vor să vopsească în alb 2% din suprafața Pământului!

A fost creată cea mai albă vopsea existentă pe Pământ iar Cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA au făcut public faptul că această vopsea are capacitatea de a reflecta peste 98% din lumina incidentă. Prin aplicarea acestei vopsele pe doar 2% din suprafața Pământului s-ar putea combate încălzirea globală, anunță Science Alert.

Datorită faptului că lumina generează căldură, există posibilitatea combaterii încălzirii globale în acest mod. Conform cercetărilor, dacă este folosită pe o clădire vopseaua ar reduce temperatura de la suprafață, scăzând temperaturile din interior și scăzând nevoia de aer condiționat. 

Potrivit lui Jeremy Munday, profesor de inginerie electrică și informatică la Universitatea din California, Davis (SUA), care cercetează tehnologia „curată”, dacă un material precum vopseaua de la Purdue acoperă 1-2% din suprafața Pământului, cantitatea de lumină reflectată înapoi în spațiu ar reduce cantitatea de căldură absorbită de planetă suficient de mult pentru a stabiliza temperatura globală.

Cu alte cuvinte, vopsind 2% din Pământ, am putea rezolva schimbările climatice. În plus, a spus Munday, cantitatea de lumină reflectată în spațiu nu i-ar dăuna prea mult cosmosului. „Ar fi ca și cum ai turna o ceașcă de apă obișnuită în ocean”, a spus el.

Suprafața totală a Pământului este de aproximativ 510 milioane de kilometri pătrați (și cea mai mare parte este apă), așa că vopseaua ar trebui să acopere între aproximativ 5 și 10 milioane de kilometri pătrați, potrivit Science Alert.

Pentru a face o comparație, suprafața totală de uscat a Statelor Unite este de puțin peste 9 milioane de kilometri pătrați, așa că ar trebui să acoperim întreaga țară cu vopsea albă și asta ar necesita o cantitate enormă de vopsea.

Dacă presupunem că noua vopsea acționează ca o vopsea comercială, așa cum sugerează cercetătorii de la Purdue, 4 litri ar acoperi aproximativ 37 de metri pătrați, așa că ar fi nevoie de aproximativ 526 de miliarde de litri de vopsea albă pentru a acoperi doar 1% din suprafața Pământului.

Acest număr se dublează dacă trebuie să acoperim 2% din suprafață. Și nimic din toate acestea nu ține cont de cât de greu ar fi să vopsim oceanele, deșerturile și copacii.

Vopsirea lucrurilor în alb pentru a reduce temperaturile nu este un concept nou. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți oameni aleg să achiziționeze mașini de culoare albă.

Multe locuri din lume vopsesc deja suprafețele în alb, iar noua vopsea de la Purdue ar putea fi de ajutor. Dar mai avem un drum lung de parcurs înainte ca problema încălzirii globale să fie rezolvată.

Vizualizări: 2,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: