Vor un nou heliport la Târgu Jiu cu ajutorul oamenilor de afaceri

Un nou heliport la Târgu Jiu. Acest lucru și-l doresc reprezentanții Uniunea Salvați România. Luni, în cadrul unei conferințe de presă, liderul formațiunii politice de la Gorj a criticat aspru autoritățile din Târgu Jiu. În prezent, un elicopter SMURD nu poate ateriza pe heliportul din orașul lui Brâncuși, pe timpul nopții.

Elicopterele de tip SMURD pot ateriza la Târgu Jiu doar pe timpul zilei. Din păcate, în cazul în care un pacient are nevoie de transport urgent cu acest aparat de zbor, procedura nu se poate realiza și pe timpul nopții.

Spațiul nu este iluminat, iar seara devine de cele mai multe ori locul de distracție al tinerilorcare fac drifturi. Liderul USR Gorj, Radu Miruță, spune că face din nou apel către Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj, iar dacă nu se face nimic, câțiva oameni de afaceri au promis că vor pune ei umărul la construcția unui heliport corespunzător și autorizat.

”Pe timp de noapte nicio persoană din județul Gorj nu poate beneficia de asistență medicală pe cale aeriană. Problema este că acest heliport nu este autorizat pentru aterizări sau decolări pe timp de noapte. 70% dintre pacienții preluați de elicoptere SMURD trăiesc. Atât noi, cât și cei dragi nouă, nu avem drept la viață. Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean nu fac nimic pentru ca un astfel de elicopter să poată ateriza și pe timpul nopții. Pentru un astfel de heliport, costul este 186 de mii de euro. În cazul în care autoritățile nu pun umărul, am discutat cu oameni de afaceri care ne-au promis că o să ne ajute în acest demers”, a spus liderul USR Gorj, Radu Miruță.

De asemenea, în anul 2012 au fost acordate fonduri guvernamentale în valoare de 451.000 de lei, tocmai pentru a se realiza un heliport conform. Ba mai mult, în zona spațiului unde aterizează elicopterele se află și o construcție metalică, destinată de cele mai multe ori unor evenimente, iar acest lucru îi pune în dificultate pe piloți.

Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: