Vosganian, aşteptat la negocieri cu minerii. Ce spune Ponta!

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, este aşteptat astăzi la negocieri cu minerii din Valea Jiului. Peste 1.500 de mineri sunt blocaţi în subteran, în semn de protest faţă de politica energetică a guvernului, care a dus la reducerea cererii de energie termo şi implicit a livrărilor de huilă. Probleme similare sunt şi în Oltenia, unde cererea de lignit este mult mai mică decât anul trecut.

"Tot ceea ce e omeneşte posibil vreau să facem pentru acei oameni, minuni însă nu o să putem face, adică să spui că de acum încolo cumpărăm tot cărbunele chiar dacă nu e de bună calitate sau nu ai ce să faci cu el. Cele trei mine sunt în programul de închidere, trebuie găsite pentru cei care lucrează acolo soluţii de tranziţie de la această perioadă la perioada ulterioară", a spus Ponta la Digi 24.

La negocieri au ajuns astăzi secretarul de stat Nicolae Badea şi directorul din Ministerul Economiei Sorin Găman, dar protestatarii refuză să negocieze cu alte persoane, în afara ministrului şi premierului.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: