Votul ca un viol

Reportaj al colegilor de la Prahova TV: o echipă de filmare în camera bătrânească a unei, evident, bătrâne. Se plânge c-a fost violată, cu tapetul multicolor de lângă pat pe fundal. De fapt, se plânge cu adevărat- Într-adevăr, pare vag nemulțumită de cum a decurs violul. Teoretic, toată lumea e nemulțumită de cum decurge un viol. Dar bătrâna aceasta avea altă  idee despre bunul mers al unui viol. Ea nu dorea să nu se întâmple, ci să se întâmple corect, cu o partidă clasică, bătrânească. Dar Viorel, violatorul, avea alte nebunii în cap. Le-a luat internetul mințile bărbaților de la țară. Ou sont les violateurs d’antan- ”M-a împins cu capul la el acolo”, povestește băbuța, vrând să sugereze că Viorel avea chef de sex oral. Povestea continuă. Nemulțumit de refuzul bătrânei de-a pune gura la el acolo, Viorel amenință: ”A, n-ai poftă- Las’ că-ți fac eu poftă!”, așa că Viorel se angajează, plin de altruism, într-o partidă de sex oral executată de data aceasta de el. ”Și l-am scăpat, vă rog să mă scuzați, că neam de neamul meu n-a pățit așa ceva, cu capu-ntre picioare”, zice bătrâna. Care ulterior dă verdictul tragic, nemilos: ”Nu m-a violat cum trebuia să mă violeze”.

Imediat după victoria detașată și răsunătoare din alegerile locale, Victor Ponta a declarat că e cel mai bun scor obținut vreodată de PSD. Da, chiar PSD a zis, nu USL, semn că partidele mai mici din alianță se pregătesc să fie ingerate de monstrul cu care și-au găsit să facă simbioză. Dar cea mai îngrijorătoare mi s-a părut bucuria lui Ion Iliescu. Care n-a murit, n-a fost condamnat, nu dă semne de boală, ba chiar pare să fi suferit o resuscitare deloc îmbucurătoare, odată cu aceste rezultate. Bunicuța a ieșit cu o declarație viguroasă, războinică: ”PDL-ul trebuie să-și lingă rănile după lecția usturătoare pe care i-au administrat-o cetățenii”. Corect, de altfel. Dar cum s-o spună, totuși, bătăușul de studenți- Cel care a produs răni reale, nu metaforice, unor puști nevinovați. Văzând cum lui taica Ilici i se umple sufletul roșu de bucurie, am avut o viziune.

Nu cu baba violată, ci cu baba votată. Același cadru ca acela descris în primul paragraf. Doar că, în loc de chipul ei obișnuit, băbuța respectivă are fața lui Ion Iliescu. Și zice, cu gurița lui: ”Electoratul ne-a împins cu capul la el acolo, la fund, timp de 12 ani. Apoi ne-a întrebat: a, n-aveți poftă să fiți primari și să conduceți administrația-! Lasă că vă facem noi poftă.” ”Și-atunci de ce sunteți nemulțumit, v-a votat-”, întreabă reporterul. ”Pentru că n-am fost doar noi, PSD-ul. Ne-au ales doar după ce ne-am aliat cu încă două partide. Nu ne-au votat cum trebuia să ne voteze.” Spuneți-mi băsist, diaconist sau Vadimsit, dar nu știu de ce mi se pare că iar l-am votat pe Iliescu, taman când credeam c-așa ceva nu se mai poate. Gerontofili până la moarte.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: