Voturile minerilor şi energeticienilor merg spre Ruşeţ şi Militaru

Sindicaliştii şefi din minerit şi energie sunt convinşi că reprezentanţii pe care îi au pe listele Partidului Democrat Liberal vor câştiga mandatele de parlamentari fără mari probleme. Liderii miilor de membri de sindicat afirmă aproape la unison că cel puţin Ion Ruşeţ nu trebuie să aibă prea mari emoţii în privinţa mandatului de senator la care aspiră, pentru Severus Militaru colegii acestuia fiind convinşi că la redistribuirea votului şi acesta va avea câştig de cauză.

Cristea Fluierătoru este sindicalistul cel mai cunoscut pe zona Motru, după Viorel Temelescu, evident, acesta fiind acum absolut convins că pentru mandatul de senator al lui Ion Ruşeţ nu încape nici cel mai mic dubiu. „Este o hotărâre a liderilor de sindicat, cu susţinerea totală a membrilor noştri, iar acest lucru este pentru noi toţi literă de lege. Şi Ion Ruşeţ şi Severus Militaru sunt colegii noştri, în primul rând, iar şansele lor de a câştiga mandatele pentru care candidează sunt foarte mari. Pentru domnul Ruşeţ pot să vă asigur de pe acum că va ieşi din primul tur, iar domnul Militaru va avea cele mai multe voturi pe colegiul care cuprinde zona Motru, iar la redistribuire vă asigur că va fi şi el parlamentar. Nu ştiu exact care este situaţia în celelalte colegii la deputaţi care ţin de colegiul senatorial al domnului Ruşeţ, dar aici la noi pe Motru se ştie un singur lucru. Cei doi sunt colegii noştri şi noi pe ei îi votăm. Sunt absolut convins că cel puţin zonele miniere sunt cu ei doi”, spune Fluierătoru.

Pârvulescu se teme de mita electorală

Dan Pârvulescu, sindicalistul şef din bazinul Peşteana este şi el convins de victoria în alegeri a colegilor săi, însă se teme de faptul că alegătorii care nu sunt mineri sau energeticieni ar putea să se lase influenţaţi de eventuala mită electorală. Acesta spune că mulţi votanţi nu ştiu exact pentru ce se duc la urne şi calculele pot fi date peste cap în anumite conjuncturi. „Am văzut cu toţii că la locale a fost mita electorală şi nu cred eu că s-au dezvăţat politicienii vechi de aceste obiceiuri. Mi-e teamă că duminică vom afla de la dumneavoastră iarăşi că sunt candidaţi care sar cu banul ca să-şi cumpere votul. Pentru noi, minerii şi energeticienii, e clară treaba, noi îi votăm pe oamenii noştri, dar ceilalţi s-ar putea să se lase cumpăraţi. Bine ar fi să le ia banul şi să voteze tot cu liderii noştri pentru că liderii noştri ne ştiu problemele şi noi avem convingerea că, odată votaţi, ne pot ajuta şi să le rezolvăm”, spune Pârvulescu.

Golea: „Candidaţii PDL se bucură de susţinerea minerilor“

Şi pentru angajaţii de pe moşia de la Rovinari lucrurile sunt destul de clare, chiar dacă şi aici şefii sunt liberali. Marin Golea, liderul sindical din zonă, dă şi el asigurări că doar candidaţii PDL se bucură de susţinerea minerilor şi energeticienilor. „Candidaţii PDL sunt foarte cunoscuţi printre noi pentru că provin din mijlocul nostru şi ne cunosc problemele şi de aceea nici nu a trebuit să stăm noi şi să îi învăţăm pe mineri sau pe energeticieni cu cine anume să voteze. Este foarte clară treaba, Ion Ruşeţ va fi senator pentru că are voturile noastre. Este un om serios, este candidatul de care avem nevoie pentru că, odată ajuns în Parlament, avem convingerea că va face acele legi bune de care are ţara nevoie. Noi în minerit ţipăm de ani de zile după o lege a exproprierilor şi nimeni nu a fost în stare să o facă aşa cum trebuie. Ne trimitem noi acum reprezentanţii noştri, colegii noştri, pentru a avea acea lege odată pentru că altfel problemele din sistem se vor agrava, iar cei care lucrează în domeniu ştiu la ce mă refer”, afirmă Marin Golea.

Iovan: „Cu parlamentari ca Ruşeţ vom avea legi bune“

Energeticienii din Turceni îl au ca lider pe Eugen Iovan, acesta fiind mâna dreaptă a lui Ion Ruşeţ în cadrul sindicatului de acolo. Iovan lipea aseară afişe cu candidatul pe care spune că îl va vota toată lumea din cadrul complexului energetic, supărarea sindicalistului fiind dată de insistenţa echipelor PSD de a distruge afişajul portocaliu. „Facem campanie până în ultima clipă permisă de legislaţie pentru că asta e situaţia. Nişte tembeli de la PSD nu au ce face probabil şi rup afişele toată ziua. Punem afişe atâtea câte mai avem şi cât ne mai permite legea, pentru că vrem ca să avem un candidat foarte cunoscut şi foarte votat. Vă asigur însă că muncim şi facem tot ce depinde de noi pentru ca domnul Ruşeţ să ajungă senator. Avem convingerea că dacă dumnealui devine parlamentar şi alţii ca dumnealui vor fi deputaţi sau senatori, vom avea legi mai bune şi o vom duce şi noi mai bine. Nu ne interesează pe noi candidaţii de la celelalte partide pentru că noi avem candidaţii noştri, liderii noştri. Eu sunt vicepreşedinte la 1800 de energeticieni şi noi am discutat între noi să îl susţinem pe Ruşeţ la Senat şi veţi vedea că el va câştiga pentru că e cel mai bun. Noi cu el mergem, aşa că ceilalţi pot să-şi ia gândul”, spune Eugen Iovan.

Bădiţa: „Fără susţinerea lui Băsescu, astăzi minerii ar fi şomeri“

Aşadar, la o privire de ansamblu, mineritul şi energetica din judeţ sunt domenii dornice de o schimbare profundă a clasei politice, candidaţii susţinuţi fiind nu doar portocalii, ci şi puşi pentru prima dată în postura de a cere votul colegilor lor. Interesant este că şi alte partide au promovat oameni care provin din minerit sau au legătură cu aceste domenii, numai că doar candidaţii Partidului Democrat Liberal sunt cei care vor fi votaţi pe 30 noiembrie. O explicaţie în acest sens am obţinut-o de la Nicolae Bădiţa, un alt sindicalist de la Motru, zonă în care şi unii şefi din administraţie sunt implicaţi în campanie, dar de care minerii de rând nici nu vor să audă. „Partidul Democrat Liberal a fost singurul partid care şi-a desemnat candidaţi responsabili dintre gorjeni la nivel guvernamental şi a avut grijă de bunul mers al acestor sectoare atunci când a avut ocazia. Fără susţinerea PDL şi a preşedintelui Traian Băsescu, astăzi minerii ar fi fost salariaţii unor băieţi deştepţi sau, mai grav, şomeri. Şi acum, la aceste alegeri, PDL a demonstrat că este alături de noi, pentru că liderii noştri candidează din partea acestui partid pentru a deveni deputaţi sau senatori. Şi, atunci, dacă PDL a fost şi este alături de noi, minerii şi energeticienii, noi nu trebuie să fim alături de PDL şi de preşedintele Traian Băsescu în asemenea momente?”, întreabă retoric liderul sindical, răspunsul insinuat de acesta urmând să fie confirmat şi de votul din 30 noiembrie.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: