Cristea va face Crăciunul după gratii

Fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, s-a prezentat aseară la Poliţie, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă de către Judecătoria Târgu Jiu. Tăcut ca de obicei, acesta nu a făcut nici un comentariu despre situaţia în care se află, în următoarele 29 de zile el urmând să rămână în spatele gratiilor.

Dumitru Cristea a venit la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj adus de fratele său cu maşina, el coborând din autoturism şi mergând singur spre sediul IPJ Gorj. Fostul director general nu a făcut nici de această dată vreun comentariu, Cristea nespunând nimic jurnaliştilor de la momentul declanşării anchetei DNA împotriva sa. O instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu a emis aseară mandat de arestare preventivă pe numele lui Cristea, pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţia de abuz în funcţie. Direcţia Naţională Anticorupţie, prin biroul teritorial Târgu Jiu, a solicitat arestarea fostului director general în cadrul unei anchete care vizează 15 persoane cu funcţii de conducere din cadrul CE Turceni.

Dezbaterile de la Judecătoria Târgu Jiu privind arestarea preventivă a fostului director general al Complexului Energetic Turceni au început, ieri, la ora 11.00, iar după aproximativ trei ore judecătorii din complet s-au retras pentru a delibera. Magistraţii au avut nevoie de aproape patru ore pentru a decide în legătură cu emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Dumitru Cristea, în final luând decizia arestării preventive a acestuia. La un moment dat se zvonea că decizia, una dintre cele mai greu de luat, nu va fi pronunţată până azi, numai că, în cele din urmă, lucrurile nu au stat chiar aşa.

Cristea are posibilitatea să conteste decizia judecătorilor, la fel cum şi procurorii anticorupţie au făcut recurs în urmă cu o săptămână atunci când le-a fost respinsă cererea iniţială de arestare preventivă a fostului director general de la Turceni. Dumitru Cristea a fost prezent, pe parcursul zilei de ieri, la Judecătoria Târgu Jiu, dar nu şi la pronunţarea sentinţei, el nefăcând nicio declaraţie presei. Luni dimineaţă, directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, anchetat pentru abuz în serviciu de către procurorii anticorupţie, a demisionat din funcţie. El a fost reţinut, marţea trecută, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii DNA-Biroul Teritorial Târgu Jiu, acesta fiind anchetat pentru abuz în serviciu, alături de alţi directori din cadrul aceleiaşi unităţi. Judecătoria Târgu Jiu a respins, miercurea trecută, propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Dumitru Cristea, după ce avocaţii acestuia i-au acuzat pe procurorii DNA că nu au respectat procedurile şi drepturile clientului lor. În aceste condiţii, Dumitru Cristea a fost pus în libertate.

Vineri, Tribunalul Gorj a admis recursul DNA în dosarul de arestare a fostului director Dumitru Cristea, astfel că ieri la Judecătoria Târgu Jiu s-a rejudecat solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: