Creţu după gratii, Gorgotă în pământ

Satenii din Seciurile, atâţia câţi au mai rămas prin satul zguduit de alunecările de teren din mai 2006, au trăit zilele acestea un adevărat coşmar, după ce un consătean i-a ameninţat pe mai mulţi că îi omoară cu cuţitul. Oamenii vorbesc despre o „listă neagră”, unul dintre aceştia, un văr de-al său fiind deja la doi metri sub pământ, individului punându-i-se ieri cătuşele.

Bărbatul suspectat de înjunghierea mortală a unui consătean de-al său din Seciurile a fost arestat preventiv, după ce o instanţă a Tribunalului Gorj a emis pe numele său un mandat pentru o perioadă de 29 de zile. Petre Creţu, de 48 de ani,  este acuzat de omor, după ce victima sa şi-a pierdut viaţa la aproape o săptămână de la producerea faptelor. Acesta este rudă mai îndepărtată cu Constantin Gorgotă, cel pe care l-a înjunghiat în seara de 15 noiembrie doar pentru că i s-a părut că se uită urât la el. Creţu nu a părut să aibă ieri vreo urmă de remuşcare, întrebat fiind de jurnalişti dacă îşi regretă faptele, acesta preferând să tacă.

Criminalul a avut senzaţia că îşi omoară mama

Conflictul dintre cei doi a avut loc în casa unui sătean, care spune că agresorul era supărat pentru că nu mai era luat la muncă de nimeni, după ce căzuse în patima beţiei. Oamenii îl preferau în schimb pe Gorgotă, lucru care l-a supărat pe Creţu, după un pahar de ţuică băut împreună de cei doi ajungându-se la scandal. Creţu a scos cuţitul şi l-a înfipt o singură dată în ruda sa, bărbatul declarând apoi că a avut impresia că îşi omoară mama. „Stăteam toţi la un pahar de ţuică şi frate-miu l-a întrebat că de ce se uită urât la el, că nu e el de vină că nu îl mai vor oamenii la lucru. I-a spus că e vina lui, că el s-a apucat de băutură, şi, atunci, a scos un cuţit şi l-a înfipt fără probleme în fratele-meu, după care a tăiat firele improvizate de curent şi ne-a lăsat în întuneric. El zicea că a omorât-o pe mamă-sa, dar era frate-miu. Eu am fugit după o ambulanţă, iar frate-miu a rămas să geamă pe acolo pe jos prin întuneric. Nici salvarea nu a venit repede, dar măcar a mai trăit câteva zile pe la spital”, spunea ieri Sibian Gorgotă, fratele victimei.

Mai mulţi localnici susţin că suspectul avea o listă neagră şi urma să ucidă mai mulţi consăteni de-ai săi, oamenii apelând la Poliţie pentru a scăpa de el. Bărbatul a ajuns acum în spatele gratiilor şi riscă să rămână acolo şi 20 de ani, dacă va fi găsit vinovat de faptele de care este acuzat.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: