Paradoxul de la școală. Au lemnele în curte, dar nu are cine să le taie

Au lemne, dar nu au drujbă să le taie! Se întâmplă la școala din comuna gorjeană Scoarța, unde directorul așteaptă sprijin de la părinți ca să poată să taie lemnele și să aibă cu ce încălzi clasele. Responsabilitatea cade pe umerii îngrijitorilor de la școală care trebuie să găsească o drujbă.

Directorul școlii, Alina Bobei, a explicat că buștenii trebuie tăiați cu drujba și apoi lemnele sparte și depozitate astfel încât copiii să nu tremure de frig în această iarnă. În această perioadă, școala mai are provizii de iarna trecută și este cald în clase.

Soluția este așteptată acum de la femeia de serviciu. „Am pus femeia de serviciu și cu soțul, care este tot îngrijitor la noi la școală, și dumnealor mai găsesc pe cineva să-i ajute. Cheltuielile le suportă din buzunarul propriu. Cu drujba trebuie tăiate lemnele, cu pene, nu știu cum se descurcă, dar se descurcă dumnealor. Avem căldură în școală. Avem centrală. Sunt lemne sparte de anul trecut pe care o să le folosim. O să le spargem și pe acestea. Ne descurcăm. Trebuie. Nu o să le lăsăm așa! Le-am primit, trebuie să le și folosim”, a spus directorul Alina Bobei.

Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, cunoaște problema. Nu are muncitori care să spargă lemnele și le cere ajutorul părinților. Dacă nu va găsi niciun voluntar, primarul este dispus să-și ia concediu și să taie el lemnele pentru copii.

„Sincer, noi, la primărie nu mai avem. Cei de la 416 au rămas dorar șapte. Și noi, la primărie, am tăiat lemnele cu prieteni, că nu mai avem cu cine efectiv. Părinții de la școală, chiar vorbeam cu doamna directoare, zic că nu vine primăria să le taie, să le spargă. O să-mi iau eu concediu, că nu mi-am luat de șapte ani concediu, și o să vin să mă apuc să tai, să sparg lemne dacă niciun părinte nu vine să ajute propriul copil să se încălzească. Nu mai sunt timpurile când părinții veneau în sprijinul școlilor. Aș adresa rugămintea părinților. Noi, primăria, am dat bani pentru a achiziționa aceste lemne pentru că totul se desfășoară prin primărie. Aș vrea să văd și școala de la Budieni reabilitată, reabilitări sunt și la școala din centru”, a mai spus Stamatoiu.

Vizualizări: 1,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: