Vrea cărbune pentru încă 15 ani

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar pe regiunea Oltenia din partea PNL, susține că România ar trebuie să insiste „pe un termen mai îndepărtat” pentru renunțarea la cărbune. El vorbește de o perioadă de 15 ani, ținând cont și de situația din Oltenia, dependentă de cărbune.

„Cred că 15 ani ar fi un termen mai potrivit pentru ceea ce există în acest moment în Oltenia. Gândiți-vă la situația economică din Oltenia, închiderea acestui complex energetic, puteți vedea și în planul de redresare propus de Guvern, spuneam că este depus la Comisie, sunt zeci de mii de șomeri”, spune Marinescu, punând accent pe faptul că trebuie să existe o perioadă în care această forță de muncă să se transfere în alte domenii. „Pe de altă parte, partea de energie produsă din cărbune este suficient de mare în mixul energetic al României și dispariția acestei energii ar duce la importuri. Deci trebuie să existe un echilibru între aspectul economic și aspectul climatic”, a precizat liberalul.

Cărbunele va dispărea în următorii ani, acum depinde în cât timp, mai spune eurodeputatul PNL.
„Există un plan de conversie a Complexului Energetic Oltenia, depus la Comisia Europeană, sper că va fi aprobat cât de curând, în care se schimbă combustibilul din cărbune în gaz, însă din păcate, nu există altă soluție, cărbunele va dispărea în următorii ani, acum depinde în cât timp, Polonia, Germania insistă pe termene peste 2030. Această discuție va continua”.

Vizualizări: 4,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: