Salata verde reduce riscul de obezitate şi boli cardiace

Salata verde este printre primele legume de ale căror beneficii ne putem bucura primăvara. Aceasta nu este folosită numai în bucătărie, în salate, ci este şi un medicament care revigorează organismul, stimulează pofta de mâncare și curăță organismul după perioada de iarnă.

Frunzele de salată verde sunt o sursă excelentă de vitamine şi alte substanțe nutritive care pot fi distruse prin fierbere, de aceea salata verde se consumă ca atare, în sandvișuri sau sub formă de salată în amestec cu alte legume sau verdețuri.

Frunzele de salată găzduiesc numeroși fitonutrienți, iar nivelul considerabil mare de vitamina C, E, B6 și acid folic menține un sistem imunitar sănătos și reduce riscul de obezitate, de boli cardiace și de alte boli cronice.

Prin potasiul conținut, o componentă importantă a celulelor și fluidelor corpului, salata ajută la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale. Betacarotenul din salata verde face din aceasta un real ajutor în prevenirea și reducerea riscului de a avea boli de inimă, dar și cancer, accidente vasculare sau cataractă.

Sărurile de zinc din componența salatei ne ajută să combatem stresul şi pot trata durerile de cap.

Salata verde previne anemia, prin conținutul de cupru și fier, ajută la formarea celulelor roșii din sânge, ducând la creșterea valorilor hemoglobinei din sânge. Fiind bogată în fibre, consumul de salată previne constipația și ajută la detoxifierea colonului.

Amestecând suc de salată cu suc de lămâie, suc de mentă și miere de albine, putem obține un medicament eficient care tratează greața, vărsăturile, balonările și indigestia.

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: