Vrea să facă turism pe urmele mineritului

Un muzeu minier, circuite de off-road și o zonă de agrement în zona fostului depozit de cărbune. Sunt doar câteva dintre ideile primarului din Rovinari, Robert Filip, de a aduce turiști și în orașul pe care îl conduce. Edilul speră să reușească însă să și convingă oficialii Complexului Energetic Oltenia să doneze primăriei mai multe terenuri. Până acum, s-a lovit doar de refuzuri.

Robert Filip a explicat că și orașul Rovinari ar avea potențial turistic. Dacă ar primi sprijin de la Complexul Energetic Oltenia, ar putea crea o zonă de agrement care să atragă turiști din toată țara în zonă. Mai precis, primarul a readus în discuție terenurile pe care speră să le primească primăria de la compania energetică.

Planurile lui Filip nu sunt noi. El a mai încercat să deschidă un muzeu minier la Rovinari, iar, anul trecut, a ajuns la concluzia că o fostă carieră de cărbune ar putea deveni o pistă pentru mașinile de off-road, iar astfel de competiții ar face orașul Rovinari mai cunoscut și mai atractiv. “Poate, în acest timp, și cei de la CEO vor vedea că au greșit față de noi, când ne-au pus acele contre când le-am cerut terenuri să facem acel muzeu minier și terenurile în zona depozitului vechi care a fost închis, să creăm o zonă de agrement unde să vină oamenii, să aducem un eveniment de off-road, un eveniment extrem cu motocicletele, să aducem drift-urile din nou, să ne dea cariera să putem face un circuit pentru aceste mașini. În județ, este o lipsă acută de viață culturală, de turiști și credem că dacă am face acest lucru, vor veni turiști și la Rovinari. Eu sper să se gândească cei de la CEO”, a spus Filip, la TV Sud.

Să-și ducă toate aceste planuri la îndeplinire, Filip are nevoie să bată palma cu cei de la Complexul Energetic Oltenia, care dețin terenurile pe care vrea să le administreze primăria în scop turistic.

Vizualizări: 2,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: