Căderi de pietre în Defileul Jiului. Drumarii vor să pună bariere

Se pregătesc noi lucrări în Defileul Jiului după ce drumarii au constatat că sunt zone unde siguranța traficului este amenințată de pietrele ce riscă să se desprindă de pe versanți. Salvamontiștii s-au cățărat pe munte și au desprins cu mâinile bucățile mari de piatră. Pe toată durata acestei operațiuni, drumul a fost închis aproape trei ore.

Pietrele și grohotișul ce erau în pericol să se prăbușească peste mașinile care tranzitează Defileul Jiului au fost îndepărtate de câțiva salvamontiști gorjeni. Drumarii susțin că intervenția era obligatorie mai ales că, în aceeași zonă, s-au mai desprins bucăți de piatră și au căzut pe asfalt. “Pe Defileul Jiului, în zona kilometrului 116, s-a constatat că, pe un torent de pe versant, s-a acumulat foarte mult grohotiș cu risc de a veni în partea carosabilă. Prefectul de Gorj a solicitat întrunirea comandamentului de urgență și s-a luat decizia ca echipele Salvamont Gorj să intervină pentru derocare, să dăm noi jos acea piatră, să nu vină pe carosabil”, a explicat Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Drumarii susțin că au găsit și soluția, iar lucrările urmează să fie demarate în curând. O barieră care să împiedice pietrele să ajungă pe șosea va fi montată pe versant. „Din ce știm de la Salvamont, riscul rămâne în continuare mai ales atunci când sunt ploi torențiale. Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova va lua, de urgență, decizia de a monta o barieră antitorent în acea zonă, să nu mai fie niciun fel de  problemă. Momentan am îndepărtat pericolul. Echipele Salvamont s-au cățărat pe versant, au derocat tot ce era posibil pentru a nu fi pusă în pericol circulația”, a mai spus Tudor.

Căderile de pietre le dau emoții șoferilor mai ales că sunt așteptate ploi. „Este nevoie să pună. Am văzut că sunt și plase, dar nu fac față. Eu fac zilnic Defileul Jiului. Lucrez pentru o firmă de transport și cam am emoții, pentru că e risc oricând să te trezești cu o piatră pe parbriz”, a spus un șofer care tranzita Defileul Jiului.

„Trebuie luate măsuri să nu se întâmple vreo tragedie. Am văzut că acum au intervenit salvamontiștii, dar e nevoie de mai multe plase sau alte lucrări care să stopeze acest fenomen care ar putea să aibă urmări grave”, a fost de părere un alt șofer.

Vizualizări: 803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: