Truc pentru a curăța cada îngălbenită, fără înălbitor

În timpul curățeniei generale obiectele sanitare trebuie întreținute extrem de bine, iar o mare problemă o reprezintă cada din baie. Cu timpul aceasta poate căpăta o culoare galbenă, nu tocmai uşor de curăţat nici măcar cu produse chimice destul de puternice.

Este important să cureți cu soluții eficiente cada de baie, indiferent că vorbim de cele din comerț sau unele naturale, preparate în casă, pentru a scăpa de depunerile de calcar care dau o nuanţă galbenă.

Cel mai mult timp îți ia să speli și să cureți cada din baie, aceasta ocupând suprafața cea mai mare a obiectelor sanitare. Există multe soluții speciale fabricate chimic și comercializate în magazine dar poți scăpa de petele galbene din cadă folosind câteva ingrediente naturale, precum oțetul și bicarbonatul de sodiu.

Scapă de cele mai dificile pete folosind un detergent natural pe care-l poți prepara chiar la tine acasă din cele două ingrediente din bucătărie. Amestecă cele două ingrediente, într-un bol, până obții o pastă cremoasă. Apoi, trebuie să înmoi un burete moale în amestecul respectiv, după care vei începe să freci cada.

Pe măsură ce vor trece timpul vei observa că, treptat, cada va redeveni albă și își va recăpăta strălucirea. Clătiți rapid și uscați cu o cârpă curată.

Un alt truc genial care-ți va lăsa cada imaculată este să amesteci o parte de bicarbonat cu o parte de peroxid de hidrogen. Soluția se aplică peste zonele afectate și se lasă timp de 40 de minute, să acționeze.

O altă metodă pe care o poţi folosi dacă întreaga suprafaţă a căzii este galbenă presupune să umpli cada cu apă fierbinte și să adaugi în ea 3 litri de oțet și 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Lasă totul la înmuiat preț de 3-4 ore, după care lasă apa să se scurgă.

Vizualizări: 11,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: