Planta de apartament care purifică aerul în dormitor

Sunt foarte căutate acum aparatele de purificat aerul dar acestea vin la pachet cu costuri mari şi înlocuirea constantă a filtrelor. La fel de bine pot face această procedură de purificare a aerului din casă şi unele plante de apartament şi nu au nevoie de energie electrică pentru a face acest lucru.

Specialiștii susțin că cea mai potrivită cameră în care trebuie să fie ținută o astfel de plantă este chiar dormitorul. Pe lângă beneficiile aduse aerului din încăpere plantele care purifică aerul îmbunătăţesc şi designul interior şi pot da culoare camerei. Există o plantă de apartament care schimbă aerul în încăperea în care este ținută şi nu este deloc pretențioasă. Aceasta se va dezvolta frumos fără să aibă nevoie de prea multă atenție și îngrijire.

Cunoscută și sub denumirea de „Planta Șarpe”, această  nu este deloc pretențioasă, fiind ideală pentru cei care nu se pricep prea mult la grădinărit. Ea iubește lumina naturală și trebuie să fie udată destul de rar, săptămânal.

Dacă preferați florile colorate şi nu doar frunzele, în dormitor se potrivește Gerbera. Și ea produce o cantitate mare de oxigen pe timp de noapte şi este benefică pentru cei care suferă de apnee în somn și tulburări de respirație. Preferă lumina soarelui în timpul verii, primăverii și toamna și lumina indirectă în timpul iernii. Ea trebuie udată în mod regulat, solul fiind păstrat umed.

Vizualizări: 12,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: