Vrea să reabiliteze Prefectura Gorj

Prefectura Gorj va intra într-un proces de reabilitare. Cel puțin asta promite prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega. Acesta zice că anul acesta nu au fost prinse sume de bani pentru aceste lucrări, mai ales că imobilul este considerat monument istoric, iar documentația este mai stufoasă.

”Intenționez să reabilitez Prefectura Gorj. Anul acesta nu au fost prinse fonduri pentru documentația în baza căreia se va solicita finanțarea. La prima rectificare încercăm să alocăm fonduri. În cazul în care nu avem, vom face solicitare la minister, pentru a putea demara procedurile de finanțare”, a spus prefectul.

Prefectul mai afirmă faptul că lucrările de reabilitare vor începe cel mai sigur anul viitor. ”Sunt necesare tot felul de studii ca această documentație să fie dusă la bun sfârșit. Clădirea este monument istoric și cei care pot întocmi documentații sunt mai puțini ca număr. Sperăm ca anul viitor pe vremea aceasta să putem reabilita fațada și partea de acoperiș care este afectată”, a mai declarat prefectul de Gorj.

Piatra de temelie a Palatului Administrativ a fost pusă în data de 22 august 1898. Pe pergamentul pus in temelie este scris: „Anul mântuirii una mie opt sute nouazeci si opt , luna august, asezatu-sa‘a peatra de temelie a palatului municipal al orasului Tg-Jiu”.

Constructia a fost inceputa pe locul Arestului Preventiv al orasului si al unor terenuri particulare, dupa planurile arhitectului Petre Antonescu. În 2004, clădirea a fost declarată monument istoric.

Vizualizări: 1,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: