Primar: Chiar dacă pandemia a cam trecut, banii sunt utili

Primăriile din Gorj încep să primească abia acum banii necesari diminuării efectelor pandemiei de Covid-19. Este cazul primăriei Câlnic, acolo unde vor ajunge aproximativ 881.000 de lei pentru consolidarea capacității unităților de învățământ în vederea gestionării crizei Covid-19.

Proiectul depus de autoritățile locale a fost aprobat și a fost semnată și cererea de finanțare. Este vorba de fonduri europene alocate comunei Câlnic pentru dotarea unităților de învățământ cu cele necesare.

”Chiar dacă pandemia a cam trecut, banii sunt utili și bineveniți, pentru că trebuie să punem un accent deosebit pe igienizarea școlilor în continuare. Finanțarea este prin Programul Operațional Infrastructură Mare pentru consolidarea capacității unităților de învățământ în vederea gestionării crizei Covid-19 și are o valoare de 881.000 de lei. Vor fi achiziționate echipamente constând în 62 de dispozitive pentru sterilizarea, testarea, monitorizarea și dezinfectarea aerului din unitățile de învățământ, 70.000 de măști, 2.765 de litri de dezinfectant precum și alte materiale necesare”, a spus primarul localității, Dumitru Vulpe.

Proiectul urmează să fie implementat în perioada imediat următoare.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: