Timp pierdut și bani publici risipiți. Primar: Și-au bătut joc de comunități!

Un primar din Gorj e foc și pară pe aproape fostul ministru al Fondurilor Europene. Edilul din Dănești spune că a cheltuit bani din bugetul local să prindă proiecte prin Programul Național de Redresare și Reziliență, dar degeaba. A aflat că, în final, comunele nu mai pot beneficia de fonduri decât să facă stații de încărcare pentru mașinile electrice și piste de biciclete. Asta deși, la început, s-au promis axe de finanțare și în alte domenii.

Mădălin Paliță, primarul localității Dănești, spune că a cheltuit fonduri să facă proiecte și să obțină finanțare pentru reabilitarea a opt clădiri. S-a ales cu timp și bani pierduți.

"Pentru ce ne pregătiserăm noi, comunele au fost scoase. Asa a binevoit ministrul Fondurilor Europene, să scoată comunele din PNRR. Eu ma pregătisem să pun toate clădirile publice, așa cum era în proiectul depus pe site-ul Ministerului, dar atunci când s-a publicat ghidul am constatat cu stupoare că au fost scoase comunele. Practic, nu ne rămâne decât să punem stații electrice si să facem piste pentru bicicliști. Eu nu mă încadrez. Pentru stații electrice, am pus pe AFM. Iar piste de biciclete, atâta timp cât drumul nu corespunde, nu îmi permit să fac această greșeală. Aveam opt clădiri. Pregătisem proiectanți, măsurători, expertize tehnice, am cheltuit bani", a declarat primarul din Dănești.

Acesta arată cu degetul către ministrul Dan Vîlceanu pentru această încurcătură. "Răspunzător direct este domnul Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene. Nu se poate să faci așa ceva, să îți bați joc de comunitățile locale. Sunt foarte supărat pe conducerea centrală a țării pentru că tocmai comunele, care au rămas subdezvoltate, au fost scoase din acest program. Am cheltuit timp, bani, nervi. A trebuit să facem toate proiectele într-un timp scurt și, la final, a venit această veste că suntem scoși din PNRR", a mai spus primarul Paliță, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: