Vrea să transforme școlile desființate în centre sociale

Școlile închise din cauza numărului mic de copii ar putea căpăta alte destinații. În comuna gorjeană Bălești, autoritățile se gândesc să le transforme în centre sociale. Este nevoie de astfel de centre unde și-ar putea duce bătrânețile mai liniștiți bătrânii singuri și bolnavi, crede primarul din localitate. Acesta își pune speranțele în fondurile europene ca să facă astfel de investiții. A finalizat deja un centru social de zi și de îngrijiri la domiciliu și urmează să angajeze personalul care se va ocupa de acesta.

În total, cinci locuri de muncă vor fi create cu noua investiție ridicată cu bani europeni. Primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu, a anunțat că așteaptă banii de la Uniunea Europeană ca să facă angajările.

“Am mai închis o lucrare, centrul social de îngrijiri la domiciliu. Pe lucrarea respectivă, așteptăm redeschiderea sesiunii, fiind pe fonduri europene. Acest centru este generator de locuri de muncă. În cadrul proiectului, trebuie să apară finanțarea pe fonduri europene pentru cinci locuri de muncă, pentru ca acest centru să poată funcționa. E un centru cu îngrijiri la domiciliu și centru de zi”, a declarat primarul Mădălin Ungureanu.

Primarul a mai spus că are de gând să le dea o nouă destinație clădirilor în care au funcționat școli, dar care au fost închise în ultimii ani din cauza numărului mic de elevi. Unul dintre planuri este să le transforme în centre sociale mai ales pentru bătrânii din localitate.

„Noi mai avem pe raza comunei un azil, care nu este al nostru, ci al unui ONG, dar funcționează pe raza comunei, la capacitate maximă. Azilele private au ajuns la un preț mare. Trebuie să avem și noi o atenție sporită către astfel de centre. Sunt școli care s-au închis și le putem da o altă identitate. Cea mai clară ar fi partea socială. Am deja destinații la câteva școli și mai urmează. Așteptăm să vedem ce mai finanțează Uniunea Europeană. Vedem când vor apărea ghidurile”, a mai spus Ungureanu, la Radio Accent.

În multe colțuri ale județului, multe școli desființate în ultima vreme se degradează cu fiecare zi. Autoritățile le pot schimba destinația însă doar cu avizul Ministerului Educației.

Vizualizări: 3,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: