O sută de kilometri de drum, prin Programul ”Anghel Saligny”

Peste 100 de kilometri de drumuri județene vor fi modernizați în perioada următoare, iar Consiliul Județean Gorj speră să obțină bani pe Programul ”Anghel Saligny”.  Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, spune că la nivel de România au fost depuse 7.500 de proiecte, însă mai bine de jumătate ar mai trebui completate.

”Este un program important pentru că atinge trei obiective foarte necesare. Mai exact, este vorba despre partea de infrastructură rutieră și infrastructura de apă și canalizare. Am avut joi Adunarea Generală a Uniunii Consiliilor Județene din România. Acolo a fost prezent și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Cele 7.500 de proiecte depuse la nivelul României au fost verificate, urmând să fim notificați acolo unde mai trebuie să fie făcute modificări. Din ce ne-a spus domnul ministru, circa 58% din proiecte trebuie modificate și completate. Cred că și noi trebuie să facem anumite memorii justificative”, a spus Cosmin Popescu.

Prin Programul ”Anghel Saligny” vor fi alocate sume de bani pentru reabilitarea drumurilor. ”Domnul ministru mi-a spus că și-a propus ca, în luna mai, cel târziu iunie, contractele să fie semnate în limita sumelor stabilite de către Minister. Ar fi vorba despre 40 de miliarde de lei pentru infrastructura rutieră, apă și canal. De asemenea, 10 miliarde vor fi lăsate în rezervă pentru a fi încheiate contractele pentru alimentarea cu gaze naturale”, a mai spus Popescu.

Unul dintre tronsoanele de drum care ar urma să fie reabilitate este DJ Drăguțești-Scoarța, mai spune Cosmin Popescu. ”În parte de infrastructură rutieră, Consiliul Județean Gorj a depus trei pachete de proiecte. Fiecare pachet are minim 50 de kilometri. Am luat rețeaua de drumuri care este cea mai grav afectată. Îmi doresc minim două pachete, minim 100 de kilometri de drum județean. Sunt drumuri care leagă mai multe localități între ele. De exemplu, DJ ce leagă localitatea Drăguțești de Scoarța. Are o lungime de peste 22 de kilometri, iar acest drum trebuie refăcut de urgență. Am dat doar un exemplu”, a mai spus Popescu.

Vizualizări: 2,689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: