Vrea sisteme de iluminat cu energie solară la toate casele din comună

Dumitru Modrea, primarul comunei gorjene Turcinești, și-ar dori ca fiecare gospodărie din localitate să fie independentă din punct de vedere energetic. Modrea le-a comunicat cetățenilor din comuna pe care o păstorește că pot beneficia de ajutor financiar de la stat pentru a-și monta panouri fotovoltaice în gospodării și a făcut inclusiv un apel la aceștia, în sensul de a-i comunica dacă sunt interesați de atragerea unor astfel de fonduri.

Primarul a explicat că a inițiat acest demers astfel încât, atunci când va fi deschisă linia de finanțare prin programul Casa Verde, cetățenii din Turcinești să aibă deja dosarul întocmit, să fie primii la depunerea solicitării. Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire este destinat persoanelor fizice. ”I-am informat despre acest program. Devin producători de energie. Le-am spus cetățenilor că trebuie să fim introduși în baza de date cât mai repede, astfel încât atunci când se va da drumul la program noi să avem deja un extras de carte funciară, iar ca acela să nu expire, pentru că e valabil 30 de zile, îi eliberăm un certificat de urbanism, care e valabil un an. Problema este alta. Dorința lor ar fi, dar n-au oamenii cadastru. Și le trebuie obligatoriu”, a declarat Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești.

Până la 1 martie a fost deschisă sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în cadrul programului, iar înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va face la unul dintre instalatorii validaţi, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul instituției, în limita bugetului aprobat. Pentru 2019, programul Casa Verde beneficiază de o finanțare de 120 de milioane de euro.

Vizualizări: 3,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: