Fetiță din Bîlteni, terapie cu delfini în Mexic. Mi-a zis „mama”!

Terapia cu delfini ajută o fetiță din Bîlteni să facă față autismului. Mama ei a făcut credit la bancă să o poată duce în afara țării. Tocmai în Mexic, a dus-o în bazin cu patru delfini, iar ultrasunetele s-a dovedit că îi fac bine. După câteva ședințe, fetița, în vârstă acum de șapte ani, i-a spus „mamă” pentru prima dată celei care a adus-o pe lume.

Elena Dobroiu are 39 de ani. În 2016, a decis prima dată să încerce și terapia cu delfini pentru binele fetiței ei. A mers câteva luni în Mexic. Să ajungă acolo, s-a împrumutat în bancă. „Anul următor, în 2017, n-am mai avut bani să mergem. Am reușit să ne întoarcem în 2018. Am fost câteva luni și rezultatele se văd. Analizele au ieșit tot mai bune, iar fata mea a început să spună mai multe cuvinte. Spune câteva cuvinte scurte în română și în spaniolă, dar poate câteva zile nu mai spune nimic. Pentru mine, înseamnă enorm să o aud cum îmi spune „mama”. În plus, fata mea nu voia să o ating, să o iau în brațe. Ei bine, când ne-am întors din Mexic, într-un zbor de 24 de ore, m-a ținut de mână. Tot zborul. Nu s-a mai speriat, nu a mai țipat. Am ajuns a doua oară în Mexic ca voluntar pentru că așa erau și ședințele mult mai ieftine decât în Europa și, în câteva luni, am ajutat la terapie peste 100 de alți copii”, a mărturisit mama Anastasiei.

Fetița a fost diagnosticată cu autism la trei ani și jumătate. „Au mai fost semne, dar cel mai mult ne-a îngrijorat când educatoarea ne-a recomandat să facem niște controale mai amănunțite. După confirmarea diagnosticului, a urmat șocul. Nopți întregi de plâns, nedormite, de căutări, de răspunsuri. Așa am ajuns la terapia cu delfini. Mulți părinți au spus că a dat rezultate și am vrut să încercăm și noi chiar dacă acum, de exemplu, nu am bani să mergem și în acest an să continuăm ședințele de terapie”, a mai spus Elena.

Vizualizări: 3,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: