Vrei o mașină SECOND HAND? Află de ce trebuie să ții cont atunci când o achiziționezi

Să deții o mașină în zilele noastre știm cu toții că este o necesitate, având nevoie zi de zi să ne deplasăm în diferite locuri. Totuși, achiziționarea unei mașini noi este un lucru pe care nu toți ni-l permite, de aceea mulți dintre noi apelăm la cele second hand. Nu este nimic neregulă cu achiziționarea unei mașini la mâna doua, ba chiar este un lucru bun. Fiindcă în acest fel poți salva o mulțime de bani. Cu toate acestea, înainte de a face acest pas este important ca mașina pe care ai luat-o în calcul să fie pusă la punct cu tot ce trebuie. De la acte, la caroserie și tot ce ține de partea tehnică și chiar istoricul auto. Dacă vrei să afli mai multe, citește în continuare acest articol.


TOP 3 aspecte de avut în vedere înainte de achiziționare

1.Starea în care mașina se vinde


Aici trebuie să fii foarte atent la cum îți este mașina prezentată de către vânzător și cum este ea de fapt. Este nevoie de o cercetare amănunțită din partea ta pentru a vedea dacă totul este în regulă, fiindcă nu te poți baza doar pe spusele altcuiva. Dacă vrei să fii sigur 100%, cu ajutorul celor de la Asiguraricontactless.ro, poți efectua o verificare de istoric auto gratis și poți afla dacă ceea ce ți se spune este adevărat sau nu. Cu un astfel de serviciu vei vedea care sunt km reali ai mașinii, dacă au existat accidente cu daună totală, iar mașina a fost reasamblată sau dacă mașina este înregistrată ca fiind furată.


2. Nu uita să verifici actele


Este un pas important, fiindcă actele trebuie să fie cele ale mașinii, să fie în original și să corespundă cu ceea ce ți se spune. De asemenea, ține cont și de manualul de service pe care autovehiculul îl are. În acesta se află de obicei informații foarte importante pe care ar trebui să le știi. De exemplu, verifică dacă au existat toate inspecțiile tehnice periodice. Dacă nu există date despre asta, poți face o verificare ITP pentru a afla toate detaliile, dacă ești la zi cu actele și dacă ITP-ul tău este conform legislației în vigoare.


3. Alege să faci un Test drive


Dacă starea mașinii și actele sunt ok, trebuie să mai ții cont de un singur lucru. Nu poți achiziționa o mașină fără a o conduce măcar o singură dată. Un test drive este recomandat să îl faci, din simplul fapt că vezi cum rulează mașina, dacă scoate sunete sau se aprind diferiți martori de bord. Pentru a îți putea face o impresie cât de cât, discută cu vânzătorul mașinii să te lase să o conduci minim 20 de minute. După ce ai realizat test drive-ul îți poți face o părere și ulterior să decizi dacă vrei să o cumperi sau nu.


Așadar, trebuie să fii foarte atent atunci când vine vorba de achiziționarea viitorului tău automobil, mai ales când este la mâna a doua. Ține cont de cele menționate mai sus și alege cu cap.


Sursă foto: Unsplash.com

Vizualizări: 827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: