Vrei propriul salon de masaj? Nu uita de aceste echipamente: paturi masaj, scaun masaj și ulei de masaj

Viața într-o metropolă modernă implică invariabil destul de multe neplăceri pe care trebuie să le suportăm în fiecare zi: statul așezat la locul de muncă, privitul la ecranele smartphone-urilor în poziții incomode, un stil de viață sedentar.

Toate acestea duc la faptul că mușchii noștri încetează pur și simplu să mai lucreze așa cum ar trebui și, ca urmare, fiecare a doua persoană suferă de dureri de spate frecvente. Apropo, chiar și cei care fac sport sunt familiarizați cu durerile musculare, dar din cauza suprasolicitării lor permanente. Este posibil să se amelioreze aceste dureri? Sigur că da! Masajul este soluția.

Cum ar trebui să arate un salon de masaj pentru ca maseurul și, cel mai important, clientul să se simtă confortabil?

Calitatea serviciilor maseurului depinde de modul în care este dotat salonul său, de cât de confortabil este să lucreze și dacă clientul se simte confortabil în timpul ședinței. Echipamentele și mobilierul special sunt concepute în acest scop.

De ce fel de echipament are nevoie un maseur?

Setul minim de echipament necesar pentru ca un terapeut de masaj să lucreze constă în următoarele elemente:

  • Un scaun de masaj
  • Un pat de masaj
  • O masă de cosmetologie pentru uleiuri de masaj;
  • Uleiuri de masaj și prosoape
  • Toate aceste elemente îl ajută pe maseur în munca sa, îi facilitează activitatea și accelerează procesul de lucru.

    Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com

    Cum trebuie să fie scaunul de masaj

    Acestea sunt potrivite pentru masarea spatelui, gâtului, brațelor și picioarelor. Un scaun masaj  trebuie să asigure o poziție de ședere confortabilă și să permită o relaxare completă. Înălțimea scaunului, înclinarea tetierei și a cotierelor trebuie să fi reglabile pentru a se potrivi înălțimii și constituției oricărei persoane.

    Scaunele trebuie să fie compacte și ușoare pentru transportare. Caracteristicile lor nu ar trebui să facă compromisuri în ceea ce privește confortul sau gama de funcții.

    Cum trebuie să fie patul de masaj

    Aceste paturi masaj sunt un instrument important pentru maseur, deoarece calitatea masajului depinde de acestea. Paturile de masaj profesionale au o serie de caracteristici care le afectează funcționalitatea. Este important ca funcționalitatea patului să fie optimă atât pentru maseur, cât și pentru client. Printre principalele criterii pentru calitățile unui pat bun se numără durabilitatea ridicată și fiabilitatea acestuia, precum și capacitatea de a regla înălțimea și poziția patului. O altă cerință esențială este o suprafață lavabilă a patului, proiectată pentru curățare și dezinfectare frecventă. 

    Masa pentru cosmetice

    Masa pentru cosmetice trebuie să fie de o înălțime potrivită și să nu ocupe prea mult loc. Aceasta poate fi poziționată lângă patul de masaj pentru ca sticluțele cu uleiuri să fie întotdeauna la îndemâna maseurului.

    Uleiurile de masaj și prosoapele

    Pentru majoritatea tratamentelor de masaj se folosește ulei de masaj relaxant. Terapeuții de masaj îl folosesc nu numai pentru a-și aluneca ușor mâinile pe piele, ci și pentru a oferi un efect cosmetic, relaxant și tonifiant. Alege uleiuri de masaj care conțin ingrediente naturale, plante și extracte benefice, vitamine și substanțe esențiale. Cu alegerea corectă a uleiului de masaj, acesta poate avea un efect terapeutic, poate îmbunătăți elasticitatea și moliciunea pielii. Poate aluneca ușor pe piele, o hidratează, îi îmbunătățește culoarea naturală și are un efect de vindecare și de încălzire.

     

    Sursa de imagine: Pixel-Shot / Shutterstock.com

    Ce ține de prosoape, acestea trebuie să fie foarte moi la atingere și să absoarbă repede apa. 

    Într-o cameră de masaj, ar trebui să predomine o lumină galbenă “caldă”. Folosirea luminii puternice poate perturba atmosfera de masaj și poate „excita” sistemul nervos.

    În camera de masaj trebuie să existe și o izolație fonică suficientă. Clientul nu trebuie să audă sunetul renovării vecinilor sau strigătele de pe stradă sau din alte birouri. De asemenea, în camera de masaj ar trebui să fie instalat un player cu muzică relaxantă plăcută. Muzica în stil lounge și spa este ideală.

    Astfel, masajul îmbunătățește elasticitatea fibrelor musculare, îmbunătățește funcția contractilă, previne și reduce atrofia musculară, îmbunătățește metabolismul și absorbția diferitelor substanțe de către celulele musculare, circulația limfei și a sângelui în mușchi, nutriția și regenerarea acestora. Un echipament potrivit poate asigura toate acestea simplu și accesibil.

    Vizualizări: 1,250

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Tendințe:

    Citește și: