Vreme rea în Gorj! Mașini în șanț, viscol la Rânca

Codul portocaliu le-a dat de furcă drumarilor, dar și șoferilor care au plecat la munte fără să aibă mașinile echipate pentru condițiile de iarnă. La Rânca, nu au urcat decât mașinile dotate cu anvelope de iarnă și lanțuri. Polițiștii au tras pe dreapta toate autoturismele care au vrut să urce la munte. Alții au ajuns cu mașinile în șanț.

Drumarii din Gorj au avut două nopți albe. A nins abundent în tot județul, zeci de utilaje au intervenit să nu fie probleme și au fost răspândite sute de tone de material antiderapant. „Codul portocaliu s-a adeverit. A venit cu multe precipitații în Gorj. A nins abundent în tot județul. Cel mai mult a nins în zona montană înaltă. La Rânca, am avut și o misiune ceva mai grea din cauza vântului. A fost viscol, iar pe șosea s-au format suluri de zăpadă. Au acționat permanent utilajele cu lamă și o freză, a fost răspândit material antiderapant. Din fericire, nu au fost probleme”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Din cauza vremii, au fost semnalate câteva incidente. La Ciuperceni, în Vârtopu, un TIR a derapat pentru că nu avea anvelope de iarnă. Traficul a fost blocat preț de o jumătate de oră până când au intervenit utilajele pentru deszăpezire să ajute șoferul să-și continue drumul fără probleme. Un alt incident s-a produs într-o curbă, în Rovinari. Un TIR și un autoturism s-au ciocnit, dar nimeni nu a fost rănit.

Mașini în șanț

Mai multe mașini au derapat și au ajuns în șanț, pe un drum lateral, în Defileul Jiului. Câțiva tineri cu mașini off-road au intervenit în aceste cazuri și au reușit să scoată autoturismele blocate în zăpadă fără ca cineva să aibă de suferit.

Alți șoferi au avut probleme pe drumurile județene și comunale, unde spun că s-ar fi intervenit de mântuială. Mai ales pe drumurile din localitățile de sub munte s-a circulat cu dificultate. Au fost mașini multe care au derapat ori pur și simplu au fost abandonate pe marginea drumului până când șoferii au făcut rost de nisip și de ajutoare ca să urnească autoturismele de pe șoselele înzăpezite. 

Galerie foto



Vizualizări: 3,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: