Vremea se răcește în următoarele zile

Meteorologii anunta vreme mai rece in urmatoarele zile, in tara si in Capitala, cu valori normale pentru aceasta perioada. Lapovita si ninsoarea sunt asteptate in majoritatea tarii la finele acestei saptamani.

Vineri, in jumatatea de nord a tarii, cerul va fi noros si se vor semnala precipitatii, sub forma de ninsoare la munte, predominant ninsori in centru. In rest, vor fi mai ales ploi ziua, dar se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare spre seara si noaptea.

In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si doar pe spatii mici va ploua slab, iar spre sfarsitul intervalului trecator vor fi si precipitatii mixte.

"Pe suprafete mici, in special in Carpatii Meridionali, cantitatile de apa pot depasi 10...15 l/mp. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, iar trecator si la cote mai reduse si in sud-vest, centru si nord-est. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 1 si 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 si 2 grade", informeaza ANM.

Incepand de sambata, vremea se va raci in toate regiunile, iar valorile termice vor fi cele normale acestei perioade.

Vor predomina ninsorile, astfel ca se va depune un strat de zapada, pe arii restranse mai consistent in nord-est si la munte.

"In zona joasa din Banat, Dobrogea si Muntenia vor fi si precipitatii sub forma de ploaie si lapovita. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in special pe creste unde va viscoli ninsoarea, iar temporar si in restul teritoriului, cu precadere in Moldova, Banat si vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 7 grade, iar cele minime intre -8 si 0 grade", mai anunta meteorologii.

Pentru duminica, sunt anuntate precipitatii care, la munte si in Moldova se transforma in ninsori. Va ninge si in Muntenia si Dobrogea.

"In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare la inceputul intervalului in Transilvania. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari ziua la munte precum si in estul si sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse in general intre -10 si -1 grad", arata sursa citata.

Vizualizări: 2,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: