Vulpe: Terminăm canalizarea şi ne apucăm de drumuri

Introducerea canalizării este cel mai important program din acest an în comuna Cîlnic atât prin importanţă, cât şi prin suma alocată. Primarul Dumitru Vulpe anunţă că, după finalizarea canalizării, drumurile vor intra în reabilitare, mai ales că acestea vor fi afectate de lucrările de la canalizare. O problemă spinoasă rămâne însă în satul Pinoasa, care este în perimetrul minier şi acolo nu pot fi făcute niciun fel de lucrări.

Canalizarea în centrul comunei Cîlnic şi în satul Vlădoi este cel mai mare proiect aflat în desfăşurare în comună, după cum a spus primarul Dumitru Vulpe. „Un mare proiect la nivelul localităţii este reţeaua de canalizare, proiect de un milion de euro finanţat din fonduri europene. Reţeaua de canalizare va fi în centrul comunei şi în satul Vlădoi. Staţia de epurare va fi astfel amplasată încât să preia toate apele uzate de la nivelul localităţii, şi atunci când reţeaua de canalizare se va extinde”, a spus primarul din Cîlnic.

Dumitru Vulpe a spus că multe din problemele de infrastructură au fost rezolvate în anii trecuţi, asigurarea canalizării fiind cea mai importantă în această perioadă. Primarul a precizat că drumurile vor intra în modernizare după efectuarea canalizării. „Drumurile vor fi afectate de lucrările făcute la canalizare. După finalizarea acesteia, refacerea drumurilor va fi principala noastră prioritate. Terminăm canalizarea şi ne apucăm de drumuri”, a mai spus Dumitru Vulpe.

„Fiecare locuitor îşi doreşte să trăiască mai bine şi să aibă toate utilităţile bine puse la punct. Mă refer aici la apă, drumuri, canalizare, toate au fost făcute pe măsură ce au existat programe de finanţare”, a mai spus primarul Dumitru Vulpe.

În satul Pinoasa nu se pot face niciun fel de lucrări de infrastructură, pentru că este în perimetrul minier. „Avem satul Pinoasa în care nu s-a putut face niciun fel de lucrare de infrastructură deoarece este în perimetrul minier şi toată lumea aşteaptă să fie strămutată, prin negocierile pe care oamenii le au cu Complexul Energetic Oltenia”, a explicat primarul Vulpe.

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: