Weber (PSD): O poză cu minerii nu rezolvă problemele acestor oameni

PSD susține că decăderea mineritului a început în vremea când Ludovic Orban era premier și critică modificarea de discurs pe care o au acum cei din Forța Dreptei, partid condus de Orban.

În susținerea acestei afirmații, PSD amintește o declarație făcută de Orban în 2020: „Noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune”.

Președintele partidului Forța Dreptei, anunța, practic, de acum doi ani, din poziția de prim-ministru al țării, intențiile pe care le are cu privire la producătorii de energie pe bază de cărbune, susțin social-democrații.

„În perioada în care Ludovic Orban a fost premier, în România a început declinul sistemului energetic național, prin eliminarea treptată a producătorilor tradiționali de energie și forțarea importurilor prin mărirea capacităților. Din păcate, cei care astăzi reprezintă partidul condus de Ludovic Orban la Gorj nu au avut nicio replică la declarațiile făcute de fostul premier cu privire la cărbune. Din servilism excesiv, au tăcut mâlc pentru a nu rata beneficiile de care s-au bucurat, atunci când o țară întreagă striga că ne vor aduce în sapă de lemn, prin măsurile întreprinse vădite împotriva poporului. Din opoziție se exprimă cel mai bine“, se arată în comunicatul PSD Gorj.

Cel mai probabil atacul este la senatorul de Gorj Ion Iordache, care a fost singurul parlamentar prezent sâmbătă la o întâlnire cu protestatarii din CE Oltenia.

”Despre lipsă de implicare putem vorbi în cazul unor parlamentari gorjeni. Din păcate, atunci când s-a decis viitorul energiei pe cărbune și aveau posibilitatea să se implice, nu au făcut-o, iar acest lucru a produs mult rău Complexului Energetic Oltenia. O poză cu minerii nu rezolvă problemele acestor oameni. Este nevoie de mult mai mult. Alături de colegii parlamentari de la PSD, am reușit să găsim soluții la o parte dintre problemele cu care se confruntă angajații, dar, sigur, este nevoie de implicare și pe mai departe. Pentru noi sunt importanți atât oamenii, cât și compania, ca entitate producătoare de energie, deoarece vorbim despre viitorul energetic al României. Cunosc foarte bine problemele angajaților din Complexul Oltenia, de aici și soluțiile identificate, dar noi nu acționăm politic atunci când vine vorba despre un subiect atât de important precum energia. Pot înțelege anumite atitudini care au în spate interese ce țin doar de imagine, dar, atunci când pui ca paravan în fața incompetenței tale mii de oameni și o companie care poate salva țara din punct de vedere energetic, mi-e greu să o fac”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Vizualizări: 958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: