Weber cere alegeri în PSD. Cârciumaru: Vreau să fiu lăsat în pace

Se ascut săbiile în PSD! Deputatul Mihai Weber a ieşit la atac şi anunţă că liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, are mandatul expirat şi ar trebui să fie organizate alegeri. Rapid, în partid s-au creat deja două tabere. Între timp, Cârciumaru le transmite contestatarilor că deţine legal şi statutar mandatul de şef în PSD Gorj şi nu are de gând să-şi dea demisia. E dispus chiar să intre într-un sondaj cu cei care vor să preia frâiele partidului pentru a le demonstra că va aduce mai multe voturi decât ei.

Deputatul Mihai Weber a fost cel care a anunţat că Florin Cârciumaru nu ar deţine legal funcţia de preşedinte al PSD Gorj. Susţine că mandatul ar fi expirat deja. „În 2013 au fost ultimele alegeri, ultima conferinţă judeţeană pentru alegeri, care se face o dată la patru ani. După care, unde este cazul, se pot face conferinţe extraordinare, aşa cum a fost la noi, în 2015, unde s-au numit cele trei poziţii de vicepreşedinţi şi a fost reconfirmată întreaga conducere împreună cu domnul Florin Cârciumaru”, a declarat Mihai Weber. Mai mult, parlamentarul a dezvăluit că nici el nu ar fi lider legal în PSD Gorj. Weber a explicat că îşi doreşte să fie organizate alegeri în partid cât mai curând. „Dar conform statutului, în cadrul conferinţei extraordinare se realege preşedintele, dar în interiorul mandatului. Inclusiv mandatul meu prin care am fost numit preşedinte executiv în 2016 expiră odată cu conducerea judeţeană, tot în 2017. În momentul de faţă, conducerea judeţeană a PSD Gorj este cu mandatul expirat din 2017. Practic, toată conducerea este în interimat. Cred că nici domnul Cârciumaru n-a avut aceste date. S-a bazat pe faptul că mandatul domniei sale se prelungeşte cu patru ani. Nu poate să fie un mandat de şase, opt ani sau de câte ori vrei tu. Conferinţa se organizează o dată la patru ani de zile. Cu siguranţă se vor organiza alegeri în toate organizaţiile unde sunt mandatele expirate. Inclusiv la Gorj! Trebuie respectat statutul”, a punctat Weber.

Cârciumaru: Să-mi dau demisia?

De cealaltă parte, liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, susţine că „totul este corect şi legal”. „Aşa putem spune că eu n-am fost legitim ales din 2000 încoace că am fost mereu singurul candidat. Dacă la CEx s-a hotărât să se organizeze alegeri numai cu conducerile interimare, eu ce să fac? Să-mi dau demisia? Pentru ce am făcut atâţia ani, cred că nu merit să-mi întrerup mandatul prin demisie ca să organizăm alegeri de dragul de a organiza alegeri. Cu ce îi împiedic eu pe ei acum?”, s-a întrebat Cârciumaru, care este dispus să-şi măsoare forţele cu cei care îi vânează funcţia. „Vreau să fiu lăsat în pace să-mi duc mandatul până la sfârşit. E negru pe alb, e clar cine este preşedinte. Tu, PSD, ai în curte un om care aduce cele mai multe voturi faţă de toţi cei care vor să conducă. Facem un sondaj şi vedem cine are cele mai multe voturi. Lider politic e cel care aduce voturi. Eu am adus voturi şi vreau să fiu lăsat să-mi fac treaba pentru că tot eu voi fi cel care va aduce voturi”, a încheiat Florin Cârciumaru.

Anunţul lui Mihai Weber a pus deja pe jar social-democraţii. Liderul PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, a transmis că nici nu ar fi timp pentru alegeri, iar acestea nu ar fi nici necesare. „În octombrie 2015 ne-am dat votul ca domnul Florin Cârciumaru să fie preşedinte de organizaţie încă un mandat, până în octombrie 2019. Nu văd rostul unei noi conferinţe judeţene. Dacă, prin absurd, s-ar organiza această conferinţă şi peste şase luni ar apărea un alt tandem care şi-ar dori conducerea, s-ar organiza din nou o conferinţă? Dacă există un statut, haideţi să-l respectăm”, a fost îndemnul lui Aurel Popescu. Ferm a fost şi vicepreşedintele PSD Târgu Jiu, Adrian Tudor, care le-a transmis colegilor „să pună osul la treabă”. „Vedem doar dragul de a avea funcţii şi nu vedem ţelul acestui partid”, a fost mesajul lui Tudor.

Vizualizări: 1,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: